Ενδιαφέρουσες είναι οι κάποιες από τις πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας. Έτσι, στις σκοτεινές αίθουσες έρχονται το βραβευμένο με την Χρυσή Κάμερα «Οι Μητέρες Μας» και ο «Αγώνας για Δικαιοσύνη» που αφηγείται μια συγκινητική αληθινή ιστορία. Και για όσους θέλουν λίγο να… τρομάξουν έρχεται το σίκουελ με την τρομακτική κούκλα στο «Brahms: The Boy II».

Οι Μητέρες Μας (Nuestras Madres)

78’

Σκηνοθεσία: Σεζάρ Ντίαζ

Πρωταγωνιστούν: Αρμάντο Εσπίτα, Εμα Ντιμπ, Ορέλια Κάαλ Χούλιο Σεράνο Ετσεβαρία

Βρισκόμαστε στη Γουατεμάλα το 2018. Όλη η χώρα παρακολουθεί τη δίκη των στρατιωτικών που ξεκίνησαν τον εμφύλιο που οδήγησε τη χώρα στο χάος και τη βία. Ο Ερνέστο είναι ένας νέος ανθρωπολόγος που εργάζεται στο Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο για την ταυτοποίηση αγνοουμένων, ενώ  ταυτόχρονα αναζητά τα ίχνη του πατέρα του. Μια μέρα, ενώ καταγράφει τη μαρτυρία μιας ηλικιωμένης γυναίκας, νομίζει ότι βρήκε ένα στοιχείο που μπορεί να τον οδηγήσει στον πατέρα του, ενός αντάρτη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ενάντια στη θέληση της μητέρας του, αφοσιώνεται σε αυτή την υπόθεση, ψάχνοντας για την αλήθεια.

Emma

Σκηνοθεσία: Oτομ Ντε Γουάιλντ

Πρωταγωνιστούν: Ανια Τέιλορ-Τζόι, Τζόνι Φλιν, Μπιλ Νάι, Μία Γκοθ, Μιράντα Χαρτ, Τζος Ο’ Κόνορ, Κάλουμ Τέρνερ, Ρούπερτ Γκρέιβς, Τζέμα Γουίλαν, Άμπερ Άντερσον, Τάνια Ρέινολντς, Κόνορ Σουίντελς

Γοητευτική, έξυπνη και πλούσια, η Έμμα είναι μια ανήσυχη “βασίλισσα των μελισσών” χωρίς ανταγωνισμό σε μια μικρή, σχεδόν βαρετή πόλη. Σε αυτήν την απαστράπτουσα σάτιρα κοινωνικών τάξεων και ενηλικίωσης, η Έμμα πρέπει να περιπλανηθεί, να λάβει μέρος σε «πειραγμένους» αγώνες και να κάνει λάθος βήματα, για να βρει την αγάπη που υπήρχε εκεί από την αρχή.

Οι Σφυριχτές (La Gomera)

Κωμικό νουάρ 97’

Σκηνοθεσία: Κορνέλιου Πορομπόιου

Πρωταγωνιστούν: Βλαντ Ιβάνοφ, Κατρινέλ Μάρλον, Ροντίκα Λαζάρ, Αγκούστι Βιλαρόνγκα, Κριστομπάλ Πίντο

Ο Κρίστι, ένας διεφθαρμένος Ρουμάνος αστυνομικός καταφθάνει στη Λα Γκομέρα, στα Κανάρια Νησιά, έχοντας ως αποστολή να βοηθήσει έναν μαφιόζο της περιοχής να αποδράσει από τη φυλακή. Για να φέρει, όμως, σε πέρας την αποστολή του, θα πρέπει να μάθει τη σφυριχτή γλώσσα των ντόπιων κατοίκων.

Brahms: The Boy II

Τρόμου 105’

Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Πρωταγωνιστούν: Κέιτι Χολμς, Ραλφ Ινσον, Οουεν Γίομαν

Μία νέα οικογένεια μετακομίζει στην έπαυλη Χίλσαϊρ, δίχως να γνωρίζει την ανατριχιαστική ιστορία της. Εκεί, ο μικρός γιος τους Τζουντ βρίσκει μια πορσελάνινη κούκλα την οποία αποκαλεί Μπραμς. Όμως, κανείς δε γνωρίζει το σκοτεινό μυστικό της τρομακτικής κούκλας.

Αγώνας για δικαιοσύνη (Just Mercy)

Δικαστικό δράμα 137

Σκηνοθεσία: Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον

Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Τζέιμι Φοξ , Μπρι Λάρσον

Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, ο Μπράιαν (Μάικλ Μπι Τζόρνταν) θα μπορούσε να είχε επιλέξει μία προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία. Αντιθέτως, κατευθύνεται στην Αλαμπάμα προκειμένου να υπερασπιστεί όσους καταδικάζονται άδικα.

Αναλαμβάνει την υπόθεση του Γουόλτερ ΜακΜίλιαν (Τζέιμι Φοξ), που το 1987, καταδικάζεται σε θάνατο χωρίς αποδείξεις για την περιβόητη δολοφονία ενός 18χρονου κοριτσιού. Στα χρόνια που ακολουθούν, ο Μπράιαν εμπλέκεται σε ένα λαβύρινθο νομικού και πολιτικού παρασκηνίου, απροκάλυπτου και αναίσχυντου ρατσισμού, καθώς παλεύει για τον Γουόλτερ και άλλους σαν αυτόν, με τις πιθανότητες – και το σύστημα – να είναι εναντίον τους.