Η είδηση ότι θα αξιοποιηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ το σπίτι όπου γυρίστηκε η ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον Άνδρα» στεναχώρησε τον Γιώργο Κωνσαντίνου. Τον Αντωνάκη, θα μπορούσε να πούμε, αφού αυτό ήταν το όνομά του στον πρωταγωνιστικό ρόλο που του είχε δοθεί.

Σήμερα, ο πασίγνωστος ηθοποιός μίλησε στο newsbeast.gr και τόνισε ότι «το σπίτι αυτό για μένα ήταν σύμβολο». Άλλωστε, εκείνος ήξερε την πραγματική του αίγλη και τις μνήμες που είχε από αυτό. Μάλιστα, θα ήθελε να μην πουληθεί αλλά, όπως τονίζει, σήμερα οι ιδιοκτήτες κάνουν ό,τι θέλουν.

– Σήμερα, έγινε γνωστό ότι θα αξιοποιηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ το σπίτι όπου είχατε γυρίσει την ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα».
«Τι μπορώ να πω εγώ γι’ αυτό το πράγμα; Το μόνο που μπορώ να πω ότι το σπίτι αυτό έγινε σύμβολο από την ταινία. Πολύ λυπάμαι. Βέβαια, δεν μπορώ να περιμένω να γίνει διατηρητέο εξαιτίας της ταινίας, αλλά λυπάμαι. Ήταν ένα μουσειακό είδος και τις προηγούμενες ημέρες είδα που το είχαν φωτογραφίσει απ’ έξω και πραγματικά με συγκίνησε. Γιατί με πήγε πάρα πολλά χρόνια πίσω».

– Τι θυμάστε από τα γυρίσματα; Μπορείτε να μας αποκαλύψετε δυο τρία πράγματα από τα παρασκήνια;
«Παρασκήνια δεν είχαμε. Ήταν πάρα πολύ ήρεμη η όλη κατάσταση. Ο Γιώργος Τζαβέλλας ήταν σπουδαίος σκηνοθέτης και συγγραφέας αφού εκείνος είχε γράψει το έργο. Φερόταν αγγελικά στους ηθοποιούς, ειδικά σε εμένα και στην Μάρω Κοντού. Θυμάμαι φυσικά τη Μάρω γιατί μαζί της είχα κάνει μία σπουδαία συνεργασία».

– Φανταζόμαστε ότι λόγω των συναισθημάτων σας, είστε κατά αυτής της αξιοποίησης και επομένως δεν θέλετε την πώλησή του.
«Αυτά είναι ρομαντικές σκέψεις. Σήμερα, υπάρχει το συμφέρον του καθενός και των ιδιοκτητών που κοιτάζουν να κάνουν ό,τι θέλουν».

– Σας λύπησε όμως η είδηση της αξιοποίησής του;

«Για μένα ήταν ένα σύμβολο γιατί αυτή η ταινία έμεινε στην ιστορία».

Το newsbeast.gr επικοινώνησε και με την κ. Κοντού, η οποία όμως, δεν θέλησε να μιλήσει για το θέμα, το οποίο την λύπησε εξίσου.