Τα καλά νέα είναι πως δεν θα είναι απαραίτητη η συνδρομή για να δούμε τα πλέον αναμενόμενα φιλμ του Apple TV Plus, καθώς σύμφωνα με το Variety η Apple θα ακολουθήσει την οδό του Netflix κυκλοφορώντας πρώτα τα «καμάρια» της στους κινηματογράφους.

Κάτι που θα ξεκινήσει μάλιστα άμεσα, πριν καν το λανσάρισμα του streaming καναλιού την 1η Νοεμβρίου!

Και οι τρεις ταινίες που θα κυκλοφορήσει στο μεγάλο πανί η Apple μέσα στο 2019 φλερτάρουν με τα χρυσά αγαλματίδια. Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ «The Elephant Queen» θα είναι μάλιστα η πρώτη πρωτότυπη παραγωγή της Apple που θα προβληθεί στο σινεμά και η διανομή στην Αμερική έχει ήδη ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Οκτωβρίου.

Μετά θα έρθει το «Hala», μια ταινία για μια νεαρή μουσουλμάνα που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τα θρησκευτικά ιδεώδη της οικογένειάς της. Ένα φιλμ που στις ΗΠΑ θα βγει στο σινεμά στις 22 Νοεμβρίου και έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις.

Τρίτο, αλλά όχι τελευταίο, το «The Banker» με τους Σάμιουελ Τζάκσον και Άντονι Μακί, για δυο μεγιστάνες της κτηματομεσιτικής. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στο σινεμά στις 6 Δεκεμβρίου. Όλες τους θα είναι διαθέσιμες στη νέα πλατφόρμα μερικές εβδομάδες μετά την κινηματογραφική τους διανομή.

Κάποια στιγμή μέσα στο 2020 (πιθανότατα μετά τις Κάννες) θα βγει στη σκοτεινή αίθουσα και η νέα συνεργασία της Σοφία Κόπολα και του Μπιλ Μάρεϊ, το «On the Rocks», ως η πρώτη από τις πέντε ταινίες που θα φτιάξει η σκηνοθέτρια για την Apple. Αυτή θα παραμείνει πιθανότατα στο σινεμά για 12 εβδομάδες.

Η Apple είναι σαφές πως δεν κυνηγά τα μεγάλα blockbusters, όπως κάνει η Disney δηλαδή, προτιμώντας πιο σοφιστικέ παραγωγές από αυτές που βραβεύονται στα κορυφαία κινηματογραφικά φεστιβάλ του πλανήτη…