Στα δραματικά γεγονότα της 4η Νοεμβρίου του 1979 και την ομηρία των Αμερικανών στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ιράν, εστιάζει το δραματικό θρίλερ «Argo».

Πρόκειται για το χρονολόγιο μιας επικίνδυνης αποστολής διάσωσης έξι Αμερικανών, που σκηνοθετεί ο Μπεν Άφλεκ, ο οποίος και πρωταγωνιστεί.

Στις 4 Νοεμβρίου του 1979, καθώς η επανάσταση στο Ιράν φτάνει στην κορύφωσή της, μια ομάδα ιρανών στρατιωτών εισβάλει στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και κρατά όμηρους 52 Αμερικανούς.

Μέσα στον πανικό, έξι Αμερικανοί καταφέρνουν να διαφύγουν και να βρουν καταφύγιο στην κατοικία του Καναδού πρέσβη. Γνωρίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν και να θανατωθούν, ο ειδικός «απομακρύνσεων» της CIA Τόνι Μέντεζ καταστρώνει ένα επικίνδυνο σχέδιο προκειμένου να τους φυγαδεύσει με ασφάλεια από την χώρα.

Το σχέδιο είναι τόσο παράτολμο που μόνο σε ταινία θα μπορούσε κανείς να το δει…

Μαζί με τον Άφλεκ συμπρωταγωνιστούν στο «Argo» ο βραβευμένος με Όσκαρ Άλαν Άρκιν (“Little Miss Sunshine”), ο Μπράιαν Κράνστον και ο Τζον Γκούντμαν. Το καστ συμπληρώνουν οι Κέρι Μπισέ, Κάιλ Τσάντλερ, Ρόρι Κόκρεϊν, Κρίστοφερ Ντέναμ, Τέιτ Ντόνοβαν, Κλέα Ντιβάλ, Βίκτορ Γκάρμπερ, Ζέλικο Ιβάνεκ, Ρίτσαρντ Κάιντ, Σκοτ ΜακΝέρι, Κρις Μεσίνα, Μάικλ Παρκς και Τέιλορ Σίλινγκ.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου.

Δείτε το trailer…