Η νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ υπόσχεται αμείωτη ένταση και καταπιάνεται με μία ακόμη αληθινή ιστορία.

Ο αεικίνητος και υπερδραστήριος σκηνοθέτης μετά τις επιτυχημένες ταινίες «Ελεύθερος Σκοπευτής» και «Sully», ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Στην ταινία «Ελεύθερος Σκοπευτής» αφηγούνταν με δυναμισμό και πατριωτική έξαρση μια ακόμα αληθινή ιστορία λαμβάνοντας έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ. Στην ταινία Sully» ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, πραγματεύεται την αληθινή ιστορία του πιλότου Σάλενμπεργκερ, ο οποίος το 2009 έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση στον ποταμό Χάτσον, σώζοντας και τους 154 επιβάτες.

Ο βετεράνος και βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός αποτυπώνει στην ταινία «Αναχώρηση για Παρίσι 15:17» την ηρωική αποτροπή μιας τρομοκρατικής επίθεσης αντλώντας έμπνευση από τον γνήσιο ηρωισμό των ανθρώπων της καθημερινότητας.

Αυτήν τη φορά ο 88χρονος δημιουργός έχει μπροστά από την κάμερα τους πραγματικούς ήρωες του συγκλονιστικού περιστατικού, που αναμεταδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αναχώρηση για Παρίσι

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο «The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and ThreeAmerican Heroes» των Άντονι Σάντλερ, Άλεκ Σκαρλάτος, Σπένσερ Στόουν και Τζέφρι Ι. Στερν και το σενάριο υπογράφει η Ντόροθι Μπλίσκαλ.

Στη μεγάλη οθόνη ξετυλίγεται η ιστορία τριών Αμερικανών που σταμάτησαν έναν τρομοκράτη στις 21 Αυγούστου του 2015 σε μια αμαξοστοιχία με προορισμό την Πόλη του Φωτός στο τρένο Thalys #9364.

Εκείνη τη μέρα όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε παγωμένος την είδηση για την παρολίγον τρομοκρατική επίθεση που κατόρθωσαν να αποτρέψουν τρεις θαρραλέοι νεαροί Αμερικάνοι που ταξίδευαν στην Ευρώπη. Όλη η πορεία της κοινής τους ζωής, από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση και πολλά απίθανα περιστατικά τους οδήγησαν σ’ αυτή τη στιγμή ηρωισμού.

Οι τρεις φίλοι κατάφεραν να σώσουν τις ζωές παραπάνω από 500 ανθρώπων με όπλο τη φιλία τους.

Μαζί με τους αληθινούς ήρωες, τον σπουδαστή κολλεγίου Άντονι Σάντλερ, τον Άλεκ Σκαρλάτος της Εθνοφρουράς του Όρεγκον και τον αεροπόρο της πολεμικής αεροπορίας Σπένσερ Στόουν, θα δούμε και τους Τζένα Φίσερ («The Office»), Τζούντι Γκριρ («Ο πλανήτης των πιθήκων: Η σύγκρουση»), Ρέι Κορασάνι («The Long Road Home»),Τόμας Λένον («Transformers 4: Εποχή αφανισμού») και Τόνι Χέιλ («Veep»)

Αναχώρηση για Παρίσι

Στους κινηματογράφους την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου από την Tanweer.

Δείτε το trailer