Στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, βρέθηκαν οι Ναόμι Γουότς και Ρόμπιν Ράιτ για τα γυρίσματα της ταινίας «The Grandmothers». Οι δύο ταλαντούχες και πανέμορφες ηθοποιοί έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη νέα αυτή ταινία που θα κυκλοφορήσει από την Odeon με τον τίτλο «Θέλω και τη γιαγιά σου».

Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από την ισχυρή και βαθιά φιλία που δένει δύο γυναίκες από την εφηβεία ως την ώριμη ηλικία, ακόμη και στις πιο παράδοξες καταστάσεις.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται ακόμη και όταν, η καθεμία ερωτεύεται το γιο της άλλης και συνάπτουν σχέσεις μαζί τους που κρατάνε πάνω από είκοσι χρόνια, ενώ οι γάμοι τους σταδιακά καταρρέουν.

Τη σκηνοθεσία της ευαίσθητης και τολμηρής θεματικής έχει αναλάβει η Αν Φοντέν που κινείται εξίσου καλά ανάμεσα στη ρομαντική κωμωδία και το ψυχολογικό δράμα, και, όπως λέει η ίδια, αντιμετωπίζει τους πρωταγωνιστές της θέτοντας πάντα την ίδια ερώτηση: «Τι είναι αυτό που οι χαρακτήρες αγνοούν γύρω από τον εαυτό τους;»

Το σενάριο είναι βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα της ογδοντατριάχρονης φεμινίστριας Ντόρις Λέσινγκ, η οποία τιμήθηκε το 2007 με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, και το υπογράφει ο πολυβραβευμένος Κρίστοφερ Χάμπτον (Όσκαρ σεναρίου για τις «Επικίνδυνες Σχέσεις», υποψήφιος για την «Eξιλέωση»).