Για τους φανατικούς σινεφίλ παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα των καινούριων ταινιών ανά μήνα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2 Φεβρουαρίου
Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ – CARNAGE

Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι
Πρωταγωνιστούν: Τζόντι Φόστερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Κρίστοφερ Γουόλτζ, Τζον Σ. Ράιλι

Δύο παιδιά, γύρω στα έντεκα, έρχονται στα χέρια στην τοπική παιδική χαρά. Πρησμένα χείλη, σπασμένα δόντια… Οι γονείς του «θύματος» καλούν στο σπίτι τους, τους γονείς του «νταή», για να ξεκαθαρίσουν το θέμα. Η φαινομενικά φιλική ατμόσφαιρα θα αποδειχθεί ότι είναι κοφτερή σαν ξυράφι, καθώς οι τέσσερις ενήλικες θα αρχίσουν να αποκαλύπτουν αστείες αντιφάσεις και πομπώδεις προκαταλήψεις. Κανένας τους δεν πρόκειται να ξεφύγει από τη σφαγή που πρόκειται να ακολουθήσει. Το βιβλίο, στο οποίο βασίζεται η ταινία, θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις Εστία.

16 Φεβρουαρίου
ΚΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΣΜΑΪΛΙ – TINKER, TAILOR, SOLDIER, SPY

Σκηνοθεσία: Τόμας Άλφρεντσον
Πρωταγωνιστούν: Γκάρι Όλντμαν, Κόλιν Φερθ, Τομ Χάρντι, Κιάραν Χιντς, Μαρκ Στρονγκ, Τζάρεντ Χάρις

Ο Γκάρι Όλντμαν, ο Κόλιν Φερθ και ο Τομ Χάρντι ηγούνται ενός all star καστ σε ένα συγκλονιστικό, κατασκοπικό θρίλερ, που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου best-seller του Τζον Λε Καρέ. Ο Τζορτζ Σμάιλι, ένας πράκτορας της ΜΙ6 που πρόσφατα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή, εκτός των μυστικών υπηρεσιών. Όταν ένα διεφθαρμένος πράκτορας θα ξανακάνει την εμφάνισή του, ενημερώνοντας ότι υπάρχει ένα «καρφί» στους κύκλους τους, ο Σμάιλι θα αναγκαστεί να ξαναμπεί στον ζοφερό κόσμο της κατασκοπίας. Αποστολή του… να διερευνήσει ποιος από τους πρώην έμπιστους συνεργάτες του, πρόδωσε τόσο τον ίδιο όσο και την πατρίδα του. Η έρευνά του θα εστιάσει σε τέσσερις υπόπτους – που όλοι τους είναι έμπειροι και επιτυχημένοι πράκτορες – αλλά παλιότερες έχθρες και φιλίες, θα κάνουν δύσκολο τον εντοπισμό αυτού που διαβρώνει εκ των έσω την ακεραιότητα της βρετανικής υπηρεσίας. Το βιβλίο, στο οποίο βασίζεται η ταινία, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη, με τίτλο «Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι».

23 Φεβρουαρίου
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΑ & ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΟΝΤΑ – EXTREMELY LOUD & INCREDIBLY CLOSE

Σκηνοθεσία: Στίβεν Ντάλντρι
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Σάντρα Μπούλοκ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Ζόι Κάλντγουελ, Μαξ Φον Σίντοφ, Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέφρι Ράιτ, Τόμας Χορν

Ο 11χρονος Όσκαρ είναι πεπεισμένος πως ο πατέρας του (Τομ Χανκς), που πέθανε στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, στο World Trade Center, του έχει αφήσει ένα τελευταίο μήνυμα κάπου στην πόλη. Νιώθοντας αποκομμένος από την μαμά του (Σάντρα Μπούλοκ) και μη θέλοντας να πιστέψει σε πράγματα που δεν μπορεί να παρατηρήσει, ο Όσκαρ αρχίζει να ψάχνει στη Νέα Υόρκη, για την κλειδαριά που ταιριάζει σε ένα μυστηριώδες κλειδί που βρήκε στην ντουλάπα του μπαμπά του. Το ταξίδι του στην πόλη θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει την απώλεια που βίωσε και να καταλάβει καλύτερα τον κόσμο γύρω του. Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Στίβεν Ντάλντρι (“The Reader”, “The Hours”, “Billy Elliot”) και το σενάριο του Έρικ Ροθ (“Forrest Gump”, “The Insider”). Πρωταγωνιστούν οι Τομ Χανκς, Σάντρα Μπούλοκ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Ζόι Κάλντγουελ, Μαξ Φον Σίντοφ, Βαιόλα Ντέιβις, Τζέφρι Ράιτ και ο πρωτοεμφανιζόμενος, 11χρονος, Τόμας Χορν, στον πρωταγωνιστικό ρόλο.¬ Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Μελάνι.

ΜΑΡΤΙΟΣ
1 Μαρτίου
ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – THE RUM DIARY

Σκηνοθεσία: Μπρους Ρόμπινσον
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Άαρον Έκχαρτ, Άμπερ Χερντ, Μάικλ Ρισπόλι, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Τζιοβάνι Ριμπίζι

Bασισμένη στο πρώτο μυθιστόρημα του Χάντερ Σ. Τόμσον, στην μακρά και διακεκριμένη καριέρα του, η ταινία «Μεθυσμένο Ημερολόγιο» θα μας διηγηθεί την ιστορία του δημοσιογράφου Πολ Κεμπ (Τζόνι Ντεπ). Κουρασμένος από τη φασαρία και την τρέλα της Νέας Υόρκης και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της μετά-Αϊζενχάουερ εποχής, ο Κεμπ ταξιδεύει στο γαλήνιο νησί του Πουέρτο Ρίκο, για να εργαστεί σε μια τοπική εφημερίδα, στην San Juan Star, που διευθύνει ο ξεπεσμένος αρχισυντάκτης Λότερμαν (Ρίτσαρντ Τζένκινς). Υιοθετώντας την βυθισμένη στο ρούμι ζωή που περιγράφει ο Χέμινγουεϊ στο «The Lost Generation», ο Πολ πολύ σύντομα θα ερωτευτεί παράφορα την Σενό (Άμπερ Χερντ), την ελκυστική, αμερικανικής καταγωγής μνηστή του Σάντερσον (Άαρον Έκχαρτ), ενός επιχειρηματία που ασχολείται με σκοτεινές κτηματομεσιτικές υποθέσεις. Η ταινία «Μεθυσμένο Ημερολόγιο» είναι η δεύτερη ταινία που πρωταγωνιστεί ο Ντεπ και βασίζεται σε μυθιστόρημα του Χάντερ Σ. Τόμσον, μετά το «Fear and Loathing in Las Vegas» του Τέρι Γκίλιαμ. Το βιβλίο, στο οποίο βασίζεται η ταινία κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οξύ.

15 Μαρτίου
W.E.

Σκηνοθεσία: Μαντόνα
Πρωταγωνιστούν: Άμπι Κόρνις, Άντρεα Ράισμποροου, Τζέιμς Ντάρσι, Όσκαρ Άιζακ

Το “W.E.” είναι μια ρομαντική διερεύνηση της μυστηριώδους σχέσης μεταξύ δύο γυναικών που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του πόθου τους και που τις χωρίζουν πολλές δεκαετίες. Στο Μανχάταν, εγκλωβισμένη σε έναν δυστυχισμένο γάμο, η κακοποιημένη και απογοητευμένη Γουόλι (Άμπι Κόρνις) ταυτίζεται με την Γουόλις Σίμσον (Άντρεα Ράισμποροου), την Αμερικανίδα ζωντοχήρα, που κατάφερε να γοητεύσει τον άνδρα που έμελλε να γίνει ο Βασιλιάς της Αγγλίας (Τζέιμς Ντάρσι), ο οποίος με τη σειρά του, απαρνήθηκε τον θρόνο για χάρη της. Ως Δούκισσα του Ουίνσδορ, η Γουόλις πέρασε την υπόλοιπη ζωή της στην αχλή της κοινωνικής εξορίας. Με πηγή έμπνευσης την αποφασιστικότητα της Δούκισσας να κυνηγήσει τον έρωτα της ζωής της, η Γουόλι θα βρει καταφύγιο στην αγκαλιά ενός άλλου άνδρα (Όσκαρ Άιζακ), ο οποίος της προσφέρει μιαν άνευ όρων αγάπη που την απελευθερώνει. Η Μαντόνα, μαζί με μια διεθνούς φήμης ομάδα, πίσω από τις κάμερες, παρουσιάζει ένα κλασσικό έπος αγάπης και αποφασιστικότητας, ευαισθησίας και ομορφιάς, με την σαρωτική οπτική της “Εξιλέωσης”, και το επαναστατικό πνεύμα του “Λόγου του Βασιλιά”. Το “W.E.” (από τα αρχικά των Γουόλις και Έντουαρντ) αποτελεί ένα μεστό, κινηματογραφικό πορτρέτο δύο δυνατών γυναικών που είναι αποφασισμένες να βρουν και να βιώσουν τον έρωτα και το πάθος.

15 Μαρτίου
ΤΑΞΙΔΙ 2: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΝΗΣΙ – JOURNEY 2: THE MYSTERIOUS ISLAND
Σκηνοθεσία: Μπραντ Πέιτον
Πρωταγωνιστούν: Τζος Χάτσερσον, Ντουέιν Τζόνσον, Μάικλ Κέιν, Βανέσα Χάτζενς, Λούις Γκάζμαν, Κριστίν Ντέιβις

Ο Τζος Χάτσερσον (“The Kids are All Right”, “The Hunger Games”) επιστρέφει στον ρόλο του νεαρού τυχοδιώκτη Σον Άντερσον, στη συναρπαστική συνέχεια της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας “Journey to the Center of the Earth 3D,” – της πρώτης live-action ταινίας που γυρίστηκε σε digital 3D. Μαζί του, ο Ντουέιν Τζόνσον, στον ρόλο του πατριού του, Χανκ Πάρσονς, ο Μάικλ Κέιν, ως ο παππούς του, Αλεξάντερ Άντερσον, αλλά και οι Λούις Γκάζμαν, Βανέσα Χάτζενς και Κριστίν Ντέιβις.Η ιστορία ξεκινάει όταν ο Σον λαμβάνει ένα κωδικοποιημένο σήμα κινδύνου από ένα μυστηριώδες νησί, το οποίο δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη – ένα νησί με περίεργα όντα, βουνά από χρυσό, θανατηφόρα ηφαίστεια και πολλά εντυπωσιακά μυστικά. Ο πατριός του, βλέποντας ότι δεν μπορεί να τον αποτρέψει, θα αποφασίσει να τον συνοδεύσει στην αποστολή του. Μαζί με έναν πιλότο ελικοπτέρου και την πανέμορφη και ξεροκέφαλη κόρη του, θα αρχίσουν, να αναζητούν το νησί, να σώσουν τον μοναδικό κάτοικο του και να φύγουν πριν τα σεισμικά, ωστικά κύματα εξαφανίσουν το νησί και τους θησαυρούς του μια για πάντα.

29 Μαρτίου
Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΤΙΤΑΝΩΝ – WRATH OF THE TITANS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζόναθαν Λίμπεσμαν
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Σαμ Γουόρθινγκτον, Ρέιφ Φάινς, Λίαμ Νίσον, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Ντάνι Χιούστον, Ρόζαμουντ Πάικ

Μια δεκαετία μετά την επική νίκη του επί του τερατώδους Κράκεν, ο Περσέας – ο ημίθεος γιος του Δία – επιχειρεί να διάγει μια πιο ήσυχη ζωή ως ψαράς, έχοντας επιφορτιστεί με την ευθύνη να αναθρέψει ολομόναχος τον δεκάχρονο γιο του, Ήλιο. Στο μεταξύ η μάχη για την επικράτηση συνεχίζεται ανάμεσα σε Θεούς και Τιτάνες. Έχοντας χάσει την αφοσίωση των ανθρώπων, οι Θεοί έχουν αρχίσει να χάνουν τον έλεγχο επί των φυλακισμένων Τιτάνων και του θηριώδη αρχηγού τους, Κρόνου – πατέρα των Δία, Άδη και Ποσειδώνα – που αφότου τον ανέτρεψαν, τον έριξαν στην άβυσσο του Τάρταρου. Ο Περσέας όμως, δεν μπορεί να αδιαφορήσει όταν ο Άδης, μαζί με τον γιο του Δία, Άρη (Έντγκαρ Ραμίρεζ) συμμαχούν με τον Κρόνο, προκειμένου να φυλακίσουν τον Δία. Η δύναμη των Τιτάνων γίνεται ολοένα και ισχυρότερη, καθώς οι θεϊκές δυνάμεις του Δία συρρικνώνονται και επικρατεί χάος στη Γη. Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Τζόναθαν Λίμπεσμαν, (“Battle: Los Angeles”), ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους επιστρέφουν οι Σαμ Γουόρθινγκτον (Περσέας), Ρέιφ Φάινς (Άδης) και Λίαμ Νίσον (Δίας). Δίπλα τους οι Ντάνι Χιούστον (“Robin Hood”) στον ρόλο του Ποσειδώνα, ο Έντγκαρ Ραμίρεζ (“Carlos”), στον ρόλο του Θεού του πολέμου, Άρη, ο Μπιλ Νάι (‘Ηφαιστος), ο Τόμπι Κέμπελ (Αγήνορας) και η Ρόζαμουντ Πάικ (Ανδρομέδα).

Κυριακή Πάσχα, 15 Απριλίου
ΚΑΘΡΕΦΤΗ, ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ – MIRROR MIRROR

Σκηνοθεσία: Ταρσέμ Σίνγκ
Πρωταγωνιστούν: Λίλι Κόλινς, Τζούλια Ρόμπερτς, Άρμι Χάμερ, Νέιθαν Λέιν

Μια Κακιά Βασίλισσα (Τζούλια Ρόμπερτς) κλέβει τον έλεγχο ενός Βασιλείου και μια εξορισμένη πριγκίπισσα (Λίλι Κόλινς) θα ζητήσει βοήθεια από επτά πολυμήχανους επαναστάτες, για να κερδίσει πίσω το Βασίλειο που της ανήκει δικαιωματικά. Το “Snow White”, βασισμένο στο πασίγνωστο παραμύθι των Αδερφών Γκριμ, “Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι”, θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2012, σε σκηνοθεσία Ταρσέμ Σίνγκ (“Immortals”, “The Cell”). Δίπλα στις Λίλι Κόλινς (Χιονάτη) και Τζούλια Ρόμπερτς (Κακιά Βασίλισσα), θα δούμε τον Άρμι Χάμερ (“The Social Network”), στο ρόλο του Πρίγκιπα Άντριου Άλκοτ, και τον Νέιθαν Λέιν (“The Birdcage”), ως τον άτυχο και αδέξιο υπηρέτη της Βασίλισσας.