Πολλές είναι οι ταινίες που το Χόλιγουντ μας έχει υποσχεθεί για το 2012 και πρόκειται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις σκοτεινές αίθουσες.

Από το τελευταίο μέρος του «Σκοτεινού Ιππότη», το «Χόμπιτ» και το «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ μέχρι την ταινία με τη ζωή του Οσάμα Μπιν Λάντεν, πλήθος ταινιών προγραμματίζεται να κάνουν πρεμιέρα τη νέα χρονιά.

Αγώνες Πείνας (The Hunger Games)

Σκηνοθεσία: Γκάρι Ρος
Ηθοποιοί: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Ιζαμπέλ Φέρμαν, Λίαμ Χέμσγουορθ
Ημερομηνία προβολής: 22 Μαρτίου

Βασισμένη σε μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλινς, η ταινία «Αγώνες Πείνας» μας μεταφέρει σε ένα φανταστικό μέλλον, όπου η Αμερική έχει αντικατασταθεί από το έθνος της Πανέμ. Σε αυτό κυριαρχεί η Κάπιτολ που έχει υπό τον έλεγχο της δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες, από τις οποίες παίρνει ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ, για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας. Πρόκειται για έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.

Η δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, αποφασίζει να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες στους οποίους πιθανότατα θα χάσει τη ζωή της…

The Avengers

Σκηνοθεσία: Τζος Γουέντον
Ηθοποιοί: Κρις Χέμσγουορθ, Σκάρλετ Τζόχανσον, Κρις Έβανς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ.
Ημερομηνία προβολής: 4 Μαΐου (στις ΗΠΑ)

Ένα σωρό ήρωες από κόμικς της Marvel, θα παραλλάσσουν στην ταινία «The Avengers», μεταξύ των οποίων και οι Iron Man, Χαλκ, Κάπτεν Αμέρικα και ο Θόρ. Τους ήρωες αυτούς θα ενώσει ο επικεφαλής της ομάδας S.H.I.E.L.D. που στόχο έχει τη διατήρηση της ειρήνης στον πλανήτη, μετά την εμφάνιση ενός αναπάντεχου εχθρού που απειλεί το ανθρώπινο είδος.

Dark Shadows

Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
Ηθοποιοί: Τζόνι Ντεπ, Μισέλ Φάιφερ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Έυα Γκριν
Ημερομηνία προβολής: 11 Μαΐου (στις ΗΠΑ)

Ο Τιμ Μπάρτον επιστρέφει με μία γκόθικ ταινία τρόμου που βασίζεται σε τηλεοπτική σειρά. Πρόκειται για την 8η συνεργασία του σκηνοθέτη με τον δημοφιλή ηθοποιό Τζόνι Ντεπ, που ενσαρκώνει ένα βαμπίρ, τον Barnabas Collins, γύρω από τη ζωή του οποίου περιστρέφεται η υπόθεση της ταινίας.

Ο Δικτάτορας (The Dictator)

Σκηνοθεσία: Λάρι Τσαρλς
Ηθοποιοί: Σάσα Μπαρόν Κοέν, Μέγκαν Φοξ, Μπεν Κίνγκσλεϊ
Ημερομηνία προβολής: 11 Μαΐου (στις ΗΠΑ)

«Η ηρωική ιστορία ενός δικτάτορα που ρίσκαρε τη ζωή του για να διασφαλίσει ότι η δημοκρατία δεν θα φτάσει ποτέ στη χώρα που τόσο στοργικά καταπιέζει». Αυτή είναι η υπόθεση της ταινίας στον πρωταγωνιστικό ρόλο της οποίας βρίσκεται ο παλαιός γνώριμος «Μπόρατ» καθώς και ο σκηνοθέτης Λάρι Τσαρλς.

Moonrise Kingdom

Σκηνοθεσία: Γουές Άντερσον
Ηθοποιοί: Μπρους Γουίλις, Έντουαρντ Νόρτον, Χάρβεϊ Καϊτέλ
Ημερομηνία προβολής: 25 Μαΐου (στις ΗΠΑ)

Ένα ζευγάρι νεαρών ερωτευμένων το σκάνε από το σπίτι τους σε μια επαρχιακή πόλη της Αμερικής του ’60. Μια ομάδα προσκόπων ξεκινάει μια μεγάλη έρευνα για να τους βρει και να τους φέρει πίσω.

Ροκ για πάντα (Rock of Ages)

Σκηνοθεσία: Άνταμ Σάνκμαν
Ηθοποιοί: Τομ Κρoύζ, Πολ Τζιαμάτι, Άλεκ Μπόλντγουιν, Ράσελ Μπραντ
Ημερομηνία προβολής: Ιούνιος

Η ταινία «Ροκ για πάντα», βασίζεται σε ομώνυμο μιούζικαλ του 2006. Πρόκειται για την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας από την αμερικανική επαρχία, της Σέρι, που ερωτεύεται τον ροκ σταρ Στέισι Τζαξ. Μουσικό «φόντο» οι ήχοι της δεκαετίας του ’80 και κομμάτια των Journey, Foreigner, Styx, Twisted Sister, Pat Benatar και άλλων.