Η εισπρακτική επιτυχία για το «Τανγκό των Χριστουγέννων» συνεχίστηκε και το δεύτερο τετραήμερο προβολής του στις ελληνικές αίθουσες. Την ταινία είδαν 36.000 θεατές, ενώ συνολικά από την 1η Δεκέμβρη, ημερομηνία που βγήκε στις αίθουσες, η ταινία πλησιάζει τα 100.000 εισιτήρια.

Η καλή πορεία της ταινίας είναι μια μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό σινεμά και τον Νίκο Κουτελιδάκη. Η σταθερότητα στην προσέλευση του κόσμου είναι μάλιστα κάτι που συμβαίνει ελάχιστες πια φορές στην πορεία των ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες, εντός και εκτός Ελλάδας.

Το σημαντικότερο όμως, είναι πως ο κόσμος μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την ταινία και τους πρωταγωνιστές της, με αποτέλεσμα οι αίθουσες να γεμίζουν ακόμα και τις καθημερινές.

Χαρακτηριστικό της δυναμικής της ταινίας είναι ότι σε αρκετές αίθουσες, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία, η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη το δεύτερο τετραήμερο προβολής της (πχ. Αττικόν και Αθήναιον στην Αθήνα, Ολύμπιον στην Θεσσαλονίκη κλπ.)

Το «Τανγκό των Χριστουγέννων» είναι για δεύτερη εβδομάδα πρώτο στο ελληνικό box office, τόσο σε εισιτήρια, όσο και σε εισπράξεις και αναμένεται να συνεχίσει και το επόμενο διάστημα την καλή του πορεία στις ελληνικές αίθουσες.

Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βιβλία του Γιάννη Ξανθούλη έρχεται στη μεγάλη οθόνη, για να μας μαγέψει τα Χριστούγεννα του 2011.

Δεκαετία του 1970… είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη, στον Έβρο, προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Οι σκέψεις, όμως, του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, χωρίς χαμόγελο, αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου.

Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα ζητήσει την βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου νεαρού, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για την μόρφωση και καλλιέργεια τους.

Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό… Το Τανγκό των Χριστουγέννων… σε μια μέρα που θα αλλάξει τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα.

Σκηνοθεσία: Νίκος Κουτελιδάκης
Σενάριο: Βαγγέλης Νάσης

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος (Μανώλης Λόγγος), Αντίνοος Αλμπάνης (Λάζαρος Λαζάρου), Γιάννης Στάνκογλου (Στέφανος Καραμανίδης), Βίκυ Παπαδοπούλου (Ζωή Λόγγου), Ελένη Κοκκίδου (Παρασκευή), Βασίλης Ρίσβας (Νότης Βοσκόπουλος), Βασίλης Παπαδημητρίου (Αναστασίου), Φοίβος Κοντογιάννης (Μπαλάσκας), Γιώργος Παπαγεωργίου (Γιατρός), Βαγγέλης Ρωμνιός (Μπάκας), Θάνος Χρόνης (Καλλέργης)