Νέο κύκλο ισπανικού κινηματογράφου διοργανώνουν και φέτος η Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες προβάλλοντας ταινίες της τελευταίας δεκαετίας που τιμήθηκαν με βραβείο Γκόγια καλύτερου Νέου Σκηνοθέτη.

Όλες οι ταινίες έχουν υποτίτλους στα ελληνικά και οι προβολές γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Αθήνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και μπορούν να παρακολουθήσουν την προβολή όσοι θεατές χωρούν στην αίθουσα.

Η προβολή αρχίζει στις 19:30.

Οι δύο ταινίες που απομένουν, από τις συνολικά πέντε που προβλήθηκαν, είναι οι παρακάτω:

25.10.2011 19.30 SMOKING ROOM, Χούλιο Βάλοβιτς και Ρότζερ Γουάλ (2002, 92’)

Το ισπανικό παράρτημα μια αμερικανικής εταιρείας αναγκάζεται να εφαρμόσει την απαγόρευση του καπνίσματος στα γραφεία της. Ο Ραμίρεθ, υπάλληλος της εταιρείας, θα αρχίσει να μαζεύει υπογραφές για να χρησιμοποιηθεί ένα γραφείο άδειο σαν αίθουσα καπνιστών ή Smoking Room. Η υποστήριξη που κατ’ αρχήν υπολόγιζε να έχει, αρχίζει να εξαφανίζεται σ’ ένα περιβάλλον ίντριγκας και προσωπικών συμφερόντων. Με μουσική του Ζοάν Μανουέλ Σερράτ.

01.11.2011 19.30 ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, Μαρ Κολ, (2009, 75’)
Η Λέα πρέπει να πάει στη Χιρόνα επειδή πέθανε ο παππούς από την πλευρά του πατέρα της. Εκεί θα ξαναβρεθεί με την οικογένειά της με την οποία δεν έχει ιδιαίτερη επαφή από τότε που έφυγε για το εξωτερικό. Τις μέρες που θα περάσει μαζί με τους δικούς της, θα καταλάβει το παιχνίδι των προσχημάτων της καταλανικής αστικής τάξης. Η ταινία ήταν η διπλωματική της Μαρ Κολ στο τέλος των κινηματογραφικών της σπουδών. Βραβεύτηκε επίσης με βραβεία Γκαουδί (καλλίτερης ταινίας στα καταλανικά, σκηνοθεσίας και γυναικείου πρωταγωνιστικού ρόλου).