Η σειρά Firefly Lane είναι μια πρωτότυπη σειρά του Netflix που ακολουθεί τη ζωή δύο γυναικών, που είναι φίλες από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. H πλοκή της σειράς αφηγείται την ιστορία της Tully, μιας γυναίκας με ελεύθερο πνεύμα, με δύσκολα παιδική και εφηβικά χρόνια, λόγω της εθισμένης στα ναρκωτικά μητέρας της και έναν πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ.

Από την άλλη πλευρά, η Kate είναι καλοκάγαθη, προέρχεται από μια ελαφρώς δυσλειτουργική οικογένεια και είναι λίγο ντροπαλή και επιφυλακτική.

Οι δυο τους γίνονται φίλες από το σχολείο και παρόλο που οι χαρακτήρες τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι, τα πάνε καλά και έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τη φιλία τους για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Βέβαια στην 2η season η Kate, έχοντας διαγνωστεί με μια επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού, είναι απελπισμένη να ξανασυνδεθεί με την Tully, την οποία είχε αποκλείσει λόγω του αυτοκινητιστικού ατυχήματος, όπου η Tully οδηγούσε μεθυσμένη με την κόρη της Kate, τη Marah, όπου και τραυματίστηκε σοβαρά.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η Sarah Chalke προσφέρει μια όμορφη απεικόνιση μιας γυναίκας που πάσχει από μια θανατηφόρα κατάσταση που είναι αρκετά συγκινητική. Η Katherine Heigl πραγματικά καταφέρνει να συγκινήσει με τις στιγμές συναισθηματικής έκρηξης, ειδικά στον τελευταίο επεισόδιο.

Οι ερμηνείες αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά σημεία του Firefly Lane, και όλοι τους είναι πάρα πολύ καλοί. Από τον γοητευτικό Johnny του Ben Lawson, έως τις γλυκούλες εφηβικές εκδοχές των Tully και Kate που υποδύονται οι Ali Skovbye και Roan Curtis, δεν υπάρχει έλλειψη ταλέντου.

Το φινάλε της σειράς είναι γεμάτο με εκπληκτικές ερμηνείες και πολύ καλό σενάριο, χάρη σε ένα εκπληκτικό σύνολο που κράτησε τη σειρά ενωμένη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ο καρκίνος, η ανάρρωση και η απόσυρση της Kate ζωγραφίζουν μια πιο ρεαλιστική εικόνα του τι σημαίνει να αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις, και η σειρά χειρίζεται πολύ καλά τα θέματα που την περιβάλλουν.

Βέβαια σεναριακά δεν έλειπαν και οι στιγμές που φαινόταν τα πράγματα να γίνονται πιο βιαστικά από όσο έπρεπε όπως και κάποια στοιχεία ίσως να μην είχαν την βαρύτητα που τους άρμοζε.

Κλείνοτας ο 2ος κύκλος του Firefly Lane είναι ένας ιδιαίτερα συναισθηματικός αποχαιρετισμός προς τις καλύτερες φίλες της σειράς, καθώς αντιμετωπίζουν τους μεγαλύτερους τους φόβους – τον χωρισμό. Ενώ η απόκλιση και η επανασύνδεση είναι ένα μοτίβο που ακολουθούν οι πρωταγωνίστριες καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, αυτό το κεφάλαιο εισάγει μια τελεία σε αυτό το κλισέ που η Kate και η Tully δεν είναι εξοικειωμένες.

Με έντονες έκρηξεις συναισθημάτων, ευτυχία, δυστυχία, λύπη, χαρά, θλίψη, γιορτή και νοσταγλία, ο 2ος κύκλος του Firefly Lane είναι μία ωραία ολοκλήρωση ενός συγκινητικού δράματος.