Ρώμη, 16 Μαρτίου 1978. Η τρομοκρατική οργάνωση Ερυθρές Ταξιαρχίες απαγάγει τον πρώην Πρωθυπουργό Άλντο Μόρο αφού πρώτα εκτελεί όλα τα μέλη της συνοδείας του.

Θα ακολουθήσει ένα θρίλερ τόσο αστυνομικών όσο και πολιτικών διαστάσεων που θα καθηλώσει όχι μόνο την ιταλική κοινωνία, αλλά την διεθνή κοινότητα εν γένει. Ο τραγικός επίλογος θα γραφτεί 55 ημέρες αργότερα όταν το πτώμα του Ιταλού πολιτικού θα βρεθεί στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου παρκαρισμένου σε κεντρικό δρόμο της «Αιώνιας Πόλης».

Η συγκλονιστική σειρά του Μάρκο Μπελόκιο, έρχεται να ξετυλίξει το χρονικό αυτού του συνταρακτικού διμήνου.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης επιλέγει την αφήγηση από τις οπτική γωνία των εμπλεκομένων πλευρών: των πολιτικών, της οικογένειας του Μόρο, του τότε Πάπα ο οποίος ήταν στενός φίλος του απαχθέντος, των τρομοκρατών και φυσικά του ίδιου του θύματος.

Η κριτική της σειράς από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Η ανασύσταση της εποχής, η εκπληκτική ομοιότητα με τα αληθινά πρόσωπα και το εξαιρετικά καλογραμμένο σενάριο είναι τα δυνατά σημεία μιας σειράς για την οποία ο γράφων δυσκολεύτηκε πολύ να βρει κάποια αδυναμία, τουλάχιστον χτυπητή.

Χωρίς δόση υπερβολής, το Esterno Notte όχι απλώς ξεχωρίζει στην κατηγορία του ιστορικού/δραματικού/πολιτικού θρίλερ. Βάζει τα γυαλιά σε οποιονδήποτε ανάλογη σειρά και θέτει πολύ ψηλά τον πήχη στις αντίστοιχες προσπάθειες από εδώ και στο εξής.  

Η σειρά είναι διαθέσιμη στην χώρα μας από την Cosmote TV.