Μετά από την κατανυκτική περιφορά του Επιταφίου σε κάποια από τις εκκλησίες στο κέντρο -αυτές στην Πλάκα σίγουρα κερδίζουν τις προτιμήσεις του κοινού- επιλέξτε κάποιο από τα στέκια στην καρδιά της Αθήνας που ενδείκνυνται για χαλαρό κρασί ή ποτό με την παρέα.

Με ή χωρίς συνοδευτικά, ό,τι κι αν επιλέξετε, είναι σίγουρο ότι θα ζήσετε μια χαλαρή, ατμοσφαιρική βραδιά.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει λιγοστά τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Φωκίωνος για τις γλυκές ανοιξιάτικές σας εξόδους με άρωμα οίνου.

Jazz n Jazz

Από τα στέκια στο Κολωνάκι που σίγουρα θα σας συστήσουν στην πιο ανεπιτήδευτη εκδοχή του. Πρόκειται για μπαρ- θρύλο, με το όνομά του να υποδηλώνει και την «αδυναμία» του. Οι λάτρεις της τζαζ, και όχι μόνο, εδώ θα βρείτε το στέκι της παρέας που αυτόν το χειμώνα θα έχει την τιμητική του. Ένα μπαρ ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του κοντά στην πλατεία Δεξαμενής (Δεινοκράτους 4). Ένα αυθεντικό ποτάδικο που θα σας μυήσει στον υπέροχο κόσμο της τζαζ με μουσικές από την δεκαετία του ‘20 μέχρι τη δεκαετία του ‘50.

Brunello

Με αυθεντική ιταλική ατμόσφαιρα και φινετσάτο χώρο, το Brunello (Λουκιανού 21) στο Κολωνάκι οφείλει την ονομασία του σε ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά κρασιά, η οποία «προδίδει» και κατά κάποιο τρόπο την εμμονή του με το κρασί. Με ιταλικό ταμπεραμέντο και νόστιμες γευστικές προτάσεις, το all day wine- bistro αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα ποτήρι κρασί με τους φίλους ή τους συνεργάτες. Διαθέτει μια ενημερωμένη οινική λίστα με προτάσεις από τον ιταλικό αμπελώνα, οι οποίες συνοδεύονται ιδανικά από μερίδες τύπου tapas.

Galaxy

Το μπαρ που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή σκηνή της πόλης, βρίσκεται κρυμμένο στη στοά της Σταδίου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των αυθεντικών ποτάδικων. Λειτουργεί από τη δεκαετία του ‘70 και ξεχωρίζει για τη ρετρό αισθητική και την κλασική του ατμόσφαιρα. Στην ξύλινη μπάρα του -σημείο αναφοράς του Galaxy- θα δώσετε ραντεβού με την παρέα και στην κυριολεξία θα ξεχειμωνιάσετε.