Το πάτημα ενός κουμπιού φτάνει ώστε να αλλάξει δραματικά η καθημερινότητα μιας μαθήτριας Λυκείου στη Βόρεια Αγγλία, όπως αποδεικνύει η σειρά Red Rose. Το κορίτσι κάνει το λάθος να «κατεβάσει» μια παράξενη εφαρμογή στο κινητό της τηλέφωνο και τότε έρχονται τα πάνω κάτω.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ζωή της παίρνει μια εφιαλτική τροπή, με την ίδια να μην μπορεί να ελέγξει αλλά ούτε και να κατανοήσει όσα της συμβαίνουν. Στη δίνη των τρομακτικών εξελίξεων θα εμπλακεί και η παρέα της από το σχολείο.

Η τηλεοπτική δημιουργία των αδερφών Κλάρκσον καταπιάνεται με μία σειρά θεμάτων: το εφηβικό άγχος, τις διαπροσωπικές σχέσεις, την εξάρτηση της νεολαίας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον εκφοβισμό. Ευτυχώς το κάνει χωρίς διδακτισμό αλλά θίγοντας τις καταστάσεις τόσο όσο χρειάζεται.

Το καλογραμμένο σενάριο βοηθά στην ανάπτυξη του μυστηρίου το οποίο διατηρείται μέχρι το τελευταίο επεισόδιο. Υποστηρίζεται από, μετρημένες αλλά σωστά ενταγμένες στην δραματουργική αφήγηση, ανατροπές και από μια διάχυτη ατμόσφαιρα φόβου (ειδικά στα πρώτα επεισόδια, καθώς η αλήθεια είναι πως στη συνέχεια το συγκεκριμένο στοιχείο κάπως εξασθενεί).

Όπως αναφέρει το lordoftheseries.gr στη σειρά έχει γίνει σωστή στην επιλογή των ηθοποιών. Τα πρόσωπα της «διπλανής πόρτας» θα βοηθήσουν, ειδικά τις νεότερες ηλικίες, να ταυτιστούν καλύτερα με τους χαρακτήρες και έτσι τα μηνύματα των δημιουργών θα περάσουν με μεγαλύτερη ευκολία.

Συνολικά, το Red Rose (ευχάριστα) απέχει από ανάλογες εφηβικές σειρές και ακόμη και οι φίλοι του πιο ώριμου θρίλερ θα μείνουν ικανοποιημένοι.