Είναι μια σειρά με έντονο το ελληνικό στοιχείο, ισραηλινής παραγωγής και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Η «East Side» λύνει το κουβάρι της ζωής του Μόμι, ενός πρώην πράκτορα της μυστικής υπηρεσίας που παίζει με τους δικούς του κανόνες καθώς μεσολαβεί σε «σκοτεινές» συμφωνίες ιδιοκτησίας μεταξύ των Αράβων κατοίκων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και των ισχυρών εβραϊκών ομάδων που προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο με κάθε δυνατό μέσο.

Έχοντας ως αρχική του σκέψη την αυτιστική 18χρονη κόρη του, ο Μόμι αποφασίζει να αναλάβει μία ακόμη συμφωνία με μεγάλη αμοιβή, ώστε να εξασφαλίσει το μέλλον της. Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για κάτι αρκετά μεγάλο που θα θέσει τις ζωές όλων σε κίνδυνο.

Αν και Ισραηλινής παραγωγής το ελληνικό στοιχείο είναι πολύ έντονο. Σίγουρα από την μία στην ιστορία εμπλέκεται η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά από την άλλη έχουμε και δύο γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν ως ιερείς. Ποιοι είναι αυτοί; Ο Πάνος Κορώνης γνωστός και από την συμμετοχή του στην ταινία «The Lost Daughter» και ο Μάνος Γαβράς.

Σεναριακά, σύμφωνα με το lordoftheseries.gr βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και δεν είναι τόσο αστυνομική όσο μία περιπέτεια δραματική ενός πατέρα που θα έκανε τα πάντα για το μέλλον της κόρης του.

Σκηνοθετικά από τα πρώτα δύο επεισόδια είναι σε καλό επίπεδο χωρίς τις μεγάλες υπερβολές και φυσικά με πολύ όμορφα πλάνα που βοηθάει η πόλη της Ιερουσαλήμ.

Υποκριτικά φαίνεται πως είναι και θα συνεχίσει να είναι το δυνατό κομμάτι στης σειράς. Συγκεκριμένα όλοι τους είναι πολύ καλοί με τον πρωταγωνιστή Yehuda Levi να παίζει εξαιρετικά. Βέβαια όπως προαναφέραμε στη σειρά συμμετέχουν και δύο Έλληνες ηθοποιοί, ο Πάνος Κορώνης γνωστός και από την συμμετοχή του στην ταινία «The Lost Daughter» και ο Μάνος Γαβράς.

Συγκεκριμένα ο Πάνος Κορώνης είναι πάρα πολύ καλός και αν κάτι μου αρέσει ακόμη περισσότερο είναι πως μιλάνε ελληνικά όπου χρειάζεται και όχι Αγγλικά ή Ισραηλινά για τις ανάγκες της σειράς.

Για πρώτη φορά στην Ισραηλινή τηλεόραση, συμμετέχει σε σκαι ηθοποιός που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Μιλάμε για την Γέφεν Κάμινερ που υποδύεται την Μάγια, την 18χρονη κόρη του Μόμι.

Στη χώρα μας η σειρά προβάλεται εβδομαδιαία από την COSMOTE TV.