Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σε συνέντευξη που έδωσε, ανέφερε ότι η νέα του ταινία «Fabelmans» που είναι υποψήφια για επτά Όσκαρ περιγράφει την απιστία της μητέρας του, που ανακάλυψε ο ίδιος σε ηλικία περίπου 17 ετών.

Μιλώντας στους thetimes.co.uk, ανέφερε πως σε οικογενειακές διακοπές που είχε πάει με τους γονείς του και τον καλύτερο φίλο του πατέρα του, τσάκωσε τη μητέρα του με τον δεύτερο και μάλιστα τους τράβηξε και βίντεο.

«Αυτό που ήταν περίεργο, είναι ότι ενώ είδα τα πάντα με τα ίδια μου τα μάτια, το πίστεψα μόνο όταν είδα ένα καρέ από τη σκηνή αυτή, στη μηχανή του μοντάζ μου», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «συνειδητοποίησα τη δύναμη του κινηματογράφου πολύ μικρός… Η πρώτη ταινία που έκανα εκείνο το καλοκαίρι άλλαξε τη σχέση μου με τους γονείς μου, ειδικά με τη μητέρα μου. Ήταν ο τρόπος με τον οποίο έμαθα για την εξωσυζυγική σχέση της.Ύστερα από αυτό, δεν την έβλεπα πια ως γονιό».

«Την είδα, πρώτη φορά, ως άνθρωπο, με όλα τα τρωτά σημεία που έβλεπα στον εαυτό μου. Μακάρι να μπορούσα να είχα άλλα δέκα χρόνια, βλέποντας τη μαμά μου ως μητέρα, αλλά αυτό το μυστικό μας έφερε κοντά. Ήμουν τόσο κοντά με τη μητέρα μου, όσο με κανέναν άλλο», ανέφερε μεταξύ άλλων.