Ο Σαμ Σμιθ κυκλοφόρησε το άκρως προκλητικό βίντεο κλιπ για το τραγούδι του «I’m Not Here To Make Friends» και άναψε φωτιές στα social media, με τους χρήστες να σημειώνουν πως είναι: «Υπερσεξουαλικό, προκλητικό και ακατάλληλο». Ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης, επέστρεψε με νέα δουλειά εστιάζοντας σε ένα βίντεο κλιπ «που αναδεικνύει το σεξ». Στο βίντεο ο τραγουδιστής είναι ντυμένος με προκλητικά ρούχα ενώ στο ίδιο μοτίβο και οι χορευτές που τον πλαισιώνουν σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού.

Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισαν το βίντεο κλιπ ακατάλληλο και ζήτησαν να τεθούν περιορισμοί ηλικιακών ορίων στο YouTube, σύμφωνα με το TMZ.

«Το YouTube δεν έχει ηλικιακούς περιορισμούς στο εξευτελιστικό, σεξουαλικοποιημένο νέο μουσικό βίντεο του Sam Smith. Ακόμα και 5χρονα μπορούν να το αναζητήσουν και να το παρακολουθήσουν χωρίς περιορισμούς περιεχομένου», έγραψε ο London σε ένα tweet,
προσθέτοντας: «Sam Smith, αυτό δεν είναι τέχνη. Αυτό δεν είναι μοντέρνο. Αυτό είναι τερατώδες».

Ένα άλλος σχολίασε: «Είναι λάθος και θλιβερό. Θα το παρακολουθήσουν παιδιά, θα το τραγουδήσουν και θα χορέψουν. Είναι επίσης λυπηρό ότι οι περισσότεροι γονείς δεν θα το προσέξουν καν και θα τραγουδήσουν μαζί τους», μεταδίδει το ABC.

Η Ντομινίκ Σάμουελς δημοσιογράφος του BBC σχολίασε στο Twitter: «Ο Σαμ Σμιθ είναι το τέλειο παράδειγμα του τι κάνει η εκφυλισμένη κουλτούρα του Χόλιγουντ στους ανθρώπους. Κάνει τις διασημότητες χυδαίες, υπερσεξουαλικές και παθιασμένες με το να φορούν τη σεξουαλικότητά τους σαν κοστούμι και να τη σπρώχνουν στα μούτρα όλων. Και για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, τα παιδιά θαυμάζουν αυτόν τον άνθρωπο».

Ωστόσο, υπήρχαν και πάλι τάχθηκαν υπέρ του τραγουδιστή, λέγοντας ότι αισθάνεται άνετα με το σώμα του κι αυτό δεν είναι κακό.