Το Netflix αποφάσισε να επεκτείνει την πειραματική λειτουργία του και να βάλει επίσημα τέλος στον διαμοιρασμό των κωδικών, ώστε να μπορέσει στο μέλλον να αυξήσει τους συνδρομητές του, που ξεκίνησαν να μειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ στο τέλος Μαρτίου, ενώ σχετική επιστολή που στάλθηκε σε όλους τους μετόχους της εταιρείας και πληροφορίες αναφέρουν πως θα επηρεαστούν περίπου 100 εκατομμύρια άτομα.

Εντούτοις, ορισμένοι αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη αλλαγή ενδέχεται να μην λειτουργήσει σωστά. Συγκεκριμένα, οι όροι χρήσης περιορίζουν τη χρήση ενός λογαριασμού μέσα στο νοικοκυριό (μέχρι πέντε άτομα), όμως το Netflix λόγω του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα, δεν γνωρίζει ακριβώς το μέρος που βρίσκεται κάποιος συνδρομητής του.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί μεν να μπλοκάρει έναν λογαριασμό αν εντοπιστεί σε διαφορετική περιφέρεια από εκείνη που θεωρείται πως βρίσκεται το νοικοκυριό, όμως είναι αβέβαιο τι θα συμβεί σε περίπτωση που δύο άτομα μένουν στην ίδια περιοχή και παρακολουθούν από το ίδιο προφίλ.

Επίσης, το Netflix ανακοίνωσε ότι όσοι χρήστες διατηρούν κωδικούς, αλλά δεν έχουν δικό τους λογαριασμό, θα μπορούν να μεταβιβάσουν το προφίλ τους στο λογαριασμό που θα δημιουργήσουν. Έτσι, θα είναι αποθηκευμένες όλες οι προτιμήσεις τους, χωρίς να πρέπει να αναζητούν αυτά που τους αρέσουν από την αρχή.