Υποψήφια για Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου είναι η Μισέλ Γιο. Η «βασίλισσα της ομορφιάς» είναι η πρώτη ηθοποιός ασιατικής καταγωγής που το καταφέρνει.

Την στιγμή της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Τα Πάντα Όλα» Μισέλ Γιο (Michelle Yeoh) ήταν μαζί, μέσω zoom, με τους σκηνοθέτες και τον συμπρωταγωνιστή της Τζόναθαν Κι Κουάν (Ke Huy Quan). Όπως αποκάλυψε στο Deadline ότι «ήμουν τρομοκρατημένη και σκεφτόμουν, «τι θα γίνει αν δεν με προτείνουν;»

Η ταινία κέρδισε τις εντυπώσεις της Ακαδημίας και έντεκα υποψηφιότητες μεταξύ αυτών και για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου.

«Αυτό σημαίνει για μένα ότι όλοι οι Ασιάτες εκεί έξω λένε: ”Βλέπετε, είναι δυνατόν. Αν αυτή μπορεί να το κάνει, τότε μπορώ και εγώ να το κάνω”. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα», είπε η ηθοποιός.

«Είμαι πολύ κανονικός άνθρωπος. Απλά δουλεύω πολύ σκληρά. Υπάρχουν τόσοι λαμπροί ηθοποιοί εκεί έξω… Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βρουν μια ευκαιρία και να φτάσουν εκεί» επεσήμανε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ταινία εξιστορεί την περιπέτεια μιας Κινεζοαμερικανίδας ιδιοκτήτριας πλυντηρίου, της Έβελιν Ουάνγκ, που όχι μόνο δυσκολεύεται να συνεννοηθεί με τα κοντινά της πρόσωπα αλλά και να πληρώσει τους φόρους της.

Η γεννημένη στη Μαλαισία ηθοποιός κέρδισε τον τίτλο ομορφιάς Miss Malaysia το 1983 σε ηλικία 20 ετών. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες δράσης και έγινε περισσότερο γνωστή από τις ταινίες «Αναμνήσεις μιας γκέισας», «Τίγρης και Δράκος» και «Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει», όπου έπαιζε την κατάσκοπο δίπλα στο πλευρό του Τζέιμς Μποντ -Πιρς Μπρόσναν, το 1997.

Τον Ιούνιο του 2004 σε ένα τουρνουά στη Σαγκάη συνάντησε τον επιχειρηματία Ζαν Τοντ (Jean Todt). Αρραβωνιάστηκαν ένα χρόνο αργότερα, σύμφωνα με το περιοδικό Town and Country. Εχει δηλώσει ότι αγαπάει το χιούμορ του και τα γαλάζια του μάτια. Δεν έχουν παντρευτεί και σύμφωνα με το περιοδικό για σχεδόν δύο δεκαετίες ήταν πολύ απασχολημένοι για να σχεδιάσουν ακόμη και την πιο απλή τελετή που και οι δύο λένε ότι θέλουν. «Μετράει τον αριθμό των ημερών και όχι των ετών» λέει η ηθοποιός για τον σύντροφό της. «Θα τον ρωτήσω, «ποιο είναι το δώρο για τις 6.725 ημέρες;»».