Πάμε κόντρα στον καιρό και παρόλο την ψυχρούλα που κάνει έξω, επιλέγουμε να μην κλειστούμε μέσα. Βγαίνουμε στο κέντρο της Αθήνας σε καθιερωμένα μπαράκια με τραπεζάκια έξω, για ποτό, cocktails ή κρασί. Στέκια που έχουν αγαπηθεί ιδιαιτέρως από το κοινό της πόλης, τόσο για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά τους, όσο και για τους προσεγμένους χώρους και υπηρεσίες.

Warehouse

Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, το Warehouse είναι ένα speciality coffee, wine & cocktail bar που κατάφερε να ξεχωρίσει με την φιλοσοφία και την εξειδίκευσή του τόσο στον καφέ όσο και στο κρασί. Το βραδάκι μετατρέπεται σε στέκι για after office χαλαρό ποτό ή κρασάκι με τους φίλους. Διαθέτει μία πλήρως ενημερωμένη wine list τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα, καθώς και μια cocktail list με classic και speakeasy προτάσεις που συνοδεύονται ιδανικά από jazz, soul και funk ήχους.

Κεραμείο

Κεραμείο

Ένα από τα πιο δημοφιλή και διαχρονικά στέκια στο Μεταξουργείο (Πλαταιών 27), που εδώ και χρόνια έχει αναδειχθεί στο στέκι της παρέας. Στην υπέροχη αυλή του Κεραμείου -από τις πιο όμορφες της περιοχής- δίνουν ραντεβού οι παρέες για εξωτικά cocktails ή το αγαπημένο τους ποτό, σε άκρως οικονομικές τιμές. Ένας από τους λόγους, άλλωστε, που οι περισσότεροι το επιλέγουν ξανά και ξανά. Στα συν και η πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

Baba Au Rum

Όποιος θέλει να πει ότι απολαμβάνει το cocktail του σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, τότε το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκεφθεί το Baba Aur Rum στον πεζόδρομο της Κλειτιού στο κέντρο της Αθήνας. Το «παιδί» του Θάνου Προυναρούς, ενός από τους καλύτερους bartender στη μπαρ σκηνή της πόλης, τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στη λίστα των World’s 50 Best Bars, κι αυτό από μόνο του αποτελεί λόγο για να το προτιμήσει κανείς.

Η μπάρα του εξειδικεύεται στο ρούμι, καθώς διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ρούμι στην Ευρώπη, ενώ τα cocktails που θα απολαύσει κανείς εδώ, σίγουρα δεν θα τα ξαναδοκιμάσει πουθενά αλλού.

Odori

Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που είναι πάντοτε έτοιμο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις της κουζίνας του.

Η πίτσα του κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο που έχει έρθει κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο, πέραν του ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε!

42 Barstronomy Athens

Στον πεζόδρομο πίσω από το μικρό δρόμο της Βουλής, μια ανάσα από το Σύνταγμα, το ατμοσφαιρικό 42 Barstronomy Athens κερδίζει το κοινό τόσο με τον εντυπωσιακό του χώρο, όσο και με τις προτάσεις του μενού του. Διαθέτει τραπεζάκια έξω και προτιμάται για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy».