Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η νέα σειρά του Netflix «The Sandman» και σίγουρα είναι μια μικρή «αποζημίωση» για τους θεατές για την πληθώρα μέτριων ως κακών σειρών που έδωσε η πλατφόρμα το προηγούμενο διάστημα.

Το γνωστό graphic novel του Neil Gaiman, The Sandman ύστερα από πολλές απόπειρες μεταφοράς έφτασε επιτέλους στο Netflix. Ήδη έχουν προβληθεί τα 10 πρώτα επεισόδια. Οι Gaiman, David S. Goyer, και Allan Heinberg είναι οι άνθρωποι που φρόντισαν και πραγματοποίησαν την τηλεοπτική μεταφορά του Sandman.

Η σειρά ακολουθεί την ιστορία του βασιλιά των ονείρων, του Dream ή αλλιώς Sandman, ένα αιώνιο πλάσμα με ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά, το οποίο αιχμαλωτίζεται από έναν μάγο για 100 χρόνια. Ύστερα από την δραπέτευση του, ο Dream επιστρέφει στο βασίλειο του, το Dreaming και ανακαλύπτει πως έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, με αποτέλεσμα πολλά από τα πλάσματα που είχε δημιουργήσει να έχουν δραπετεύσει στον αληθινό κόσμο. Έτσι ο Dream ξεκινά ένα ταξίδι ανάμεσα στους δύο κόσμους προκειμένου να μπορέσει να ξανακτίσει και επαναφέρει την τάξη και την αρμονία στο βασίλειο του.

Τον ρόλο του Dream υποδύεται ο ταλαντούχος ηθοποιός Tom Sturridge, ο οποίος από το πρώτο λεπτό της σειράς καταφέρνει να μαγνητίσει τα βλέμματα με την ερμηνεία του. Το supporting cast είναι εξίσου επιτυχημένο καθώς περιλαμβάνει πολλούς αξιόλογους ηθοποιούς, οι οποίοι σίγουρα ενσαρκώνουν τους χαρακτήρες με έναν μοναδικό τρόπο και δίνουν την δική του προσωπική πινελιά στον χαρακτήρα. Εξαιρετικό παράδειγμα αποτελεί η Gwendoline Christie, η οποία παρουσιάζει μία διαφορετική εκδοχή του Lucifer απ’ αυτή που προβάλλεται σε άλλες σειρές. Τα ειδικά εφέ και η σκηνοθεσία σίγουρα είναι ένα από τα δυνατά σημεία της σειράς.

Η ενδυματολογία είναι ένα ακόμη δυνατό χαρακτηριστικό της σειράς και συμβάλλει στο να μπουν πιο εύκολα οι τηλεθεατές στον κόσμο των ονείρων. Η μουσική του David Buckley από το πρώτο και μόλις επεισόδιο ταξιδεύει τους θεατές στον κόσμο των ονείρων και σίγουρα αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για την σειρά.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

To Sandman έκανε μία εντυπωσιακή εισαγωγή στον κόσμο των ονείρων αλλά και στον χαρακτήρα του Dream και το γεγονός ότι το Netflix επένδυσε σωστά στην σειρά, φαίνεται από το αποτέλεσμα στην σκηνοθεσία της σειράς. Οι ερμηνείες του εντυπωσιακού καστ ήταν εξαιρετικές με τους Sturridge, Holbrook, Τhewlis και Βaptiste να ξεχωρίζουν.

Κάτι το οποίο πιστεύω ότι μπορεί να βελτιώσει η σειρά σε περίπτωση που ανανεωθεί για 2η σεζόν είναι σίγουρα ο ρυθμός της, καθώς το 1ο μισό της σεζόν το οποίο το βρήκα πιο ενδιαφέρον και η υπόθεση της σειράς σίγουρα προχωρούσε πιο αργά στο 2ο μισό (υπερβολικά αργά σε κάποια επεισόδια) Επίσης ο τηλεοπτικός χρόνος ορισμένων δευτερευόντων χαρακτήρων θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος σε διάρκεια όπως για παράδειγμα των υπόλοιπων Endless, Death, Desire και Despair αλλά καταλαβαίνω ότι λογικά θα παίξουν μεγαλύτερο ρόλο σε μελλοντικές σεζόν.