Για ένα απολαυστικό και νόστιμο τσιμπούσι με την παρέα ή την οικογένεια, επισκεφτείτε τις ρετρό αυλές στην πόλη, που ξέρουν σίγουρα πώς να σας κακομάθουν. Πέντε διευθύνσεις από την Κηφισιά μέχρι το Μοσχάτο, με υπέροχες και νοσταλγικές αυλές, στρώνουν τραπέζι και σας υποδέχονται με τα γευστικά καλούδια της κουζίνας.

Με έμφαση στην ελληνική κουζίνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα επιλέξετε ξανά και ξανά. Τόσο για τις γεύσεις, όσο και για τους καλτ χώρους τους, που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητοι.

Ο Σαντορινιός

Ο Σαντορινιός

Μια παραδοσιακή κυκλαδίτικη αυλή στην καρδιά της Αθήνας υποδέχεται τους λάτρεις της ελληνικής, μεσογειακής κουζίνας στον υπέροχο χώρο της πολύ κοντά στο σταθμό των Πετραλώνων (Δωριέων 8). Σπιτικό καλομαγειρεμένο φαγητό, παραδοσιακές γεύσεις και η αίσθηση της ταβέρνας της γειτονιάς στα όσα το κάνουν να ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού.

Τα Κανάρια

ταβέρνα τα Κανάρια

Σε μια παλιά μονοκατοικία στο Μοσχάτο (Κανάρη 119), η ταβέρνα τα Κανάρια λειτουργεί από το 1950 και αποτελεί αξιόλογο προορισμό για τους απαιτητικούς λάτρεις της ψαροφαγίας, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονταν οι Στέλιος Καζαντζίδης και Πόλυ Πάνου. Σε ένα περιβάλλον που φέρνει στο νου εικόνες από τα παλιά, τα φρέσκα ψάρια (μικρά και μεγάλα) έχουν την τιμητική τους. Ιδιαίτερη μαεστρία στο τηγάνι και το ψήσιμο στα κάρβουνα.

Τσομπανάκος

Ταβέρνα Τσομπανάκος

Από τις σταθερές αξίες και κοινό μυστικό για τους κατοίκους της Καισαριανής, ο Τσομπανάκος (Ανακρέοντος 2) βρίσκεται κοντά στα γήπεδα μπάσκετ της περιοχής και φημίζεται για τα εξαιρετικά κρεατικά του. Στους πρωταγωνιστές των επιλογών τα περίφημα παϊδάκια του ή «φρούτα του δάσους» όπως τα αποκαλούν και οι ίδιοι, που συνοδεύονται ιδανικά με σπιτική τυροκαυτερή και τηγανητές πατάτες. Κλασική, γραφική ταβέρνα με φιλική ατμόσφαιρα και λογικές τιμές.

Βάθης

Ταβέρνα ο Βάθης

Στην παραδοσιακή ταβέρνα του Βάθη στην Κηφισιά (Κύρου 7, σύνορα με Νέα Ερυθραία) η αίσθηση ότι βρίσκεστε στην εξοχή, θα σας ανοίξει σίγουρα την όρεξη. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε σε ένα στέκι διάσημο για τα ζουμερά και ποιοτικά κρεατικά του, καθώς και τις ιδιαίτερες κοπές τους -πικάνια, ταλιάτα, σταβλίσια 800 γρ., rib eye κ.α. Το μενού φυσικά είναι εμπλουτισμένο και με άλλα νόστιμα πιάτα ημέρας, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά που σίγουρα θα δυσκολέψουν την επιλογή σας. 

Καραβίτης

Ταβέρνα Καραβίτης

Στην Πλατεία Προσκόπων η ταβέρνα του Καραβίτη αποτελεί θρύλο για το Παγκράτι, αλλά και τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, από την δεκαετία του 1920. Η αίσθηση που δημιουργείται εδώ είναι ότι βρίσκεσαι σε κάποια παλιά γειτονιά της Αθήνας, με τα χαρακτηριστικά δρύινα βαρέλια να προσθέτουν μια πιο καλτ πινελιά στην ήδη νοσταλγικό ατμόσφαιρα. Απλό, λιτό κι απέριττο το περιβάλλον στον Καραβίτη, με την έμφαση να δίνεται στην κουζίνα και το κρέας. Πιάτα- συνώνυμα της ταβέρνας τα διάσημα μπιφτέκια του, απλά ή γεμιστά με τυρί, ενώ στις αγαπημένες επιλογές του κοινού συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η σπιτική στάμνα και τα άριστα κομμένα και ψημένα παϊδάκια του.