Το νικητήριο τραγούδι της Ουκρανίας και των «Kalush Orchestra», «Stefania», έχει γράψει τη δική του ιστορία στον διαγωνισμό της Eurovision, καθώς ο κόσμος έδειξε με έναν ακόμα τρόπο την υποστήριξή του στο Κίεβο και την καταδίκη του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία.

Οι «Kalush Orchestra», λίγες ώρες μετά τη νίκη τους στη Eurovision, δημοσίευσαν ένα καινούριο βίντεο κλιπ του τραγουδιού τους, γυρισμένο σε Μπούτσα, Ίρπιν, Χόστομελ και Μποροντιάνκα που έχουν καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό.

Στο συγκλονιστικό βίντεο, παιδιά μεταφέρονται από βομβαρδισμένα κτήρια με τη βοήθεια γυναικών με στολή μάχης ενώ σε άλλο σημείο βλέπουμε και μία γυναίκα να μεταφέρει ένα κοριτσάκι στον σιδηροδρομικό σταθμό, σε αναπαράσταση του χωρισμού χιλιάδων παιδιών από τις οικογένειές τους εξαιτίας του πολέμου.

Το βίντεο κλιπ είναι ουσιαστικά ένα πορτραίτο στις θυσίες των Ουκρανών μανάδων. Όπως αναγράφεται στο τέλος του βίντεο, «είναι αφιερωμένο στους γενναίους Ουκρανούς, στις μανάδες που προστατεύουν τα παιδιά τους και σε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας».

«Έτσι βλέπουμε τις Ουκρανές μητέρες σήμερα» δήλωσε ο frontman των «Kalush Orchestra», Oleh Psiuk, για το βίντεο, το οποίο είχε ήδη συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία του.