Το Elite δεν ξεφεύγει ποτέ από την προσοχή μας, είναι μια σειρά του Netflix που έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού για διάφορους λόγους και παρόλο που έχει χάσει την αίγλη των πρώτων του σεζόν παραμένει ακόμη μια τίμια ενοχή απόλαυση. Μετά από την μέτρια 4η σεζόν οι προσδοκίες μου δεν ήταν και πολύ ψηλά για τα νέα επεισόδια αλλά ακόμη και έτσι δεν εντυπωσιάστηκα.

Η ισπανική σειρά επιστρέφει και τα λάθη, εγκλήματα, του παρελθόντος έρχονται να χτυπήσουν την πόρτα στους χαρακτήρες της σειράς. Αλλαγές έρχονται στο σχολείο αλλά και στους μαθητές που πλέον φοιτούν εντελώς καταπιεσμένοι για λόγους ασφαλείας. Οι νέοι κανόνες του Benjamin θα φέρουν αντιδράσεις ακόμη και από τα ίδια του τα παιδιά στην προσπάθεια τους να έχουν λίγη ελευθερία παραπάνω. Έτσι λοιπόν μερικά πάρτυ συμβαίνουν και σε αυτήν την σεζόν άλλωστε πλέον τα πάρτυ είναι το σήμα κατατεθέν της σειράς.

Elite δίχως έγκλημα δεν γίνεται και έτσι από πολύ νωρίς βλέπουμε έναν νέο φόνο (;) φυσικά κάθε επεισόδιο δίνει ελάχιστα στοιχεία για αυτό το συμβάν με τις απαντήσεις να δίνονται για το τέλος. Σε αντίθεση με άλλες σεζόν τα πράγματα εδώ μετά από ένα σημείο είναι αρκετά προβλέψιμα και μπορείς να «διαβάσεις» το τι έχει συμβεί. Έρωτας και αισθησιασμός δένουν το γλυκό με αρκετό δράμα και ερωτικά προβλήματα να κυριαρχούν. Η σειρά μας έδωσε μερικά από τα πιο παράξενα ερωτικά τρίγωνα που έχω δει ποτέ και δεν ξέρω αν πρέπει να το θεωρήσουμε θετικό ή απλά πολύ παράξενο τρόπο σκέψης από πλευρά των δημιουργών.

Είναι όντως μια απελευθερωμένη σειρά και σίγουρα καταφέρνει ακόμη και μετά από αρκετά χρόνια στον αέρα να περάσει κάποια μηνύματα, υπάρχει μία αρκετά αποκρουστική σκηνή στο 7ο επεισόδιο που δίνει πάσα για ένα αρκετά ώριμο και σοβαρό storyline που θα έπρεπε κάποια στιγμή να προβληθεί. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για αποφυγή spoiler. Κάτι που ήδη γνωρίζαμε ήταν η αποχώρηση του Ander και του Guzman που κατά την γνώμη μου δεν χειρίστηκε καλά.

Με το βασικό Cast να αποχωρεί ο ερχομός νέων προσώπων ήταν αναπόφευκτος. Τα νερά φέτος καλείτε να ταράξει ο Ivan, γιος ενός διάσημου ποδοσφαιριστή, ο οποίος παλεύει με την σεξουαλικότητα του και τα συναισθήματα του και η Isadora μια όμορφη Dj, πλούσια, αυτοκράτειρα της Ίμπιζα,με κακό γούστο στους άντρες και έναν καταστροφικό εθισμό.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Ούτε χρόνος δεν πέρασε από την 4η σεζόν και η 5η σεζόν είναι γεγονός. Δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ένα οργανωμένο πλάνο αλλά πιο πολύ για κάτι αρκετά πρόχειρο. Το Elite καταφέρνει να κερδίσει το ενδιαφέρον μας αλλά το νόημα έχει ξεκάθαρα χαθεί. Η 5η σεζόν της σειράς δεν έχει να προσφέρει τίποτα παραπάνω από ένα ευχάριστο Binge Watching.

Η πλοκή συνεχώς εστιάζει σε λάθος σημεία και φροντίζει να αποπροσανατολίσει τον θεατή από το μυστήριο με φανφάρες και πάρτυ που έχουν πραγματικά κουράσει. Οι δημιουργοί φαίνεται να προσπαθούν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους στα πάρτυ που παρουσιάζουν και όχι στα καλά στοιχεία που είχε κάποτε η σειρά. Η ουσιαστική ιστορία της σεζόν συνοψίζεται εύκολα σε δύο επεισόδια αν αφήσεις όλα τα άλλα απ’ έξω.

Οι νέες προσθήκες έχουν αρκετό ενδιαφέρον και οι Valentina Zenere και Andre Lamoglia κάνουν τίμια δουλειά στους προβληματικους χαρακτήρες που ενσαρκώνουν. Το υπόλοιπο καστ έχει βρει τα πατήματα του αλλά το σενάριο δεν τους δίνει ώθηση για κάτι παραπάνω. Αντιθέτως στους χαρακτήρες υπάρχει μια στασιμότητα και μια αδικαιολόγητη επιπολαιότητα που μετά από τόσες εμπειρίες, εγκλήματα και πόθους δεν δικαιολογείται. Η Cayetana είναι η εξαίρεση στον κανόνα όπου πραγματικά ο χαρακτήρας της ξεχωρίζει και αποτελεί ευχάριστη έκπληξη μέσα στο τσούρμο.

Τα 8 επεισόδια της νέας σεζόν φεύγουν αρκετά εύκολα, το πρόβλημα με το Elite δεν ήταν ποτέ η ροή του, αντιθέτως αν το δεις στο χαλαρό παραμένει αρκετά απολαυστικό. Αν προσπαθήσεις να το συγκρίνεις με τις πρώτες σεζόν τότε εκεί χάνεται η μπάλα. Πλέον είναι μια αρκετά καλή ενοχή απόλαυση η οποία μάλιστα έχει ανανεωθεί και για 6η σεζόν. Ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε να το βλέπουμε είναι να αποφοιτήσουν όλοι οι μαθητές!