Σχεδόν 1,5 χρόνο από την 1η σεζόν, το “Bridgerton” επανέρχεται στο Netflix με διαφορετικό μέλος της οικογένειας στο προσκήνιο.

Ακολουθεί η σύνοψη της σεζόν από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Ο Anthony, ο μεγαλύτερος εκ των αδερφών Bridgerton, είναι ένας άνθρωπος που έχει υψώσει τείχη στο συναίσθημα της αγάπης. Όταν ήταν μικρός, ο πατέρας του πέθανε στα χέρια του κι έκτοτε τίποτα δεν ήταν το ίδιο. Όταν λοιπόν αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να παντρευτεί, η υποψήφια νύφη θα πρέπει να είναι μια όμορφη, αστεία, έξυπνη γυναίκα και προ πάντων, μια γυναίκα που δε θα τον κάνει να την ερωτευτεί. Στα μάτια της Edwina Sharma, o Anthony θα βρει όσα έψαχνε για έναν τυπικό και χωρίς συναίσθημα γάμο. Στον έρωτα όμως δε μπορεί κανείς να βάλει κανόνες, κάτι που η νεαρή Kate Sharma, αδερφή της Edwina, θα έρθει για να αποδείξει στον Anthony αλλά και στον ίδιο της τον εαυτό.

Ως μια κλασική σειρά εποχής που σέβεται τον εαυτό της, το “Bridgerton” τα παίζει όλα για όλα στα κουστούμια και στα σκηνικά. Ενδυματολογικά αλλά και σκηνογραφικά, οι εικόνες εντυπωσιάζουν. Η μεταφορά μας στον 19ο αιώνα γίνεται ευχάριστα αλλά και αβίαστα μέσω της διατήρησης σύγχρονων ιδεολογιών. Η σειρά γενικά δεν υιοθετεί ρατσιστικές αντιλήψεις του παρελθόντος και δημιουργεί ένα δικό του σύμπαν, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, σε εποχές που οι κοινωνικές διακρίσεις ανάλογα με το χρώμα του δέρματος μεσουρανούσαν.

Στη μουσική, για άλλη μια φορά, οι διασκευασμένες ενορχηστρώσεις πασίγνωστων κομματιών όπως το “Diamonds” της Rihanna ή το “Sign of the Times” του Harry Styles, έντυσαν υπέροχες σκηνές και χορούς. Ήταν κάτι που φυσικά παρατήρησα από την 1η σεζόν, επομένως έδωσα ιδιαίτερη προσοχή στη μουσική επένδυση.

Όσον αφορά την πλοκή, απείχε από την 1η σεζόν, αλλά και δεν απείχε. Παράλληλα με το κεντρικό στόρι του γάμου του βασικού μας ήρωα, εκτυλίχθηκαν κι άλλες μικρές ιστορίες, με λίγο πολύ, όλους τους χαρακτήρες να εξελίσσονται και να ωριμάζουν. Και φυσικά τη μεγάλη προσωπικότητα της Lady Whistledown με την κουτσομπολίστικη στήλη της να προκαλεί το ένα πρόβλημα μετά το άλλο.

Για το τέλος, αφήνω το τεράστιο ατού και επιτυχία της σεζόν, τους δύο πρωταγωνιστές Simone Ashley και Jonathan Bailey. Η αδιανόητη χημεία των δύο αυτών ανθρώπων ήταν και ο λόγος που με έκανε να ανυπομονώ για τη 2η σεζόν της σειράς, από τα trailers και μόνο. Έπιανα τον εαυτό μου να κρατάει την ανάσα του όταν είχαν μια έντονη σκηνή. Δε μπορούσα να πάρω το βλέμμα μου δευτερόλεπτο, ο ηλεκτρισμός τους με μαγνήτισε απόλυτα, κάτι που τολμώ να πω, δε συνέβη στην 1η σεζόν της σειράς. Μέσω της ιδιομορφίας των χαρακτήρων τους, Kate και Anthony, κατάφεραν να μεταδώσουν το τέλειο “enemies-to-lovers” στόρι.

Βεβαίως όλο το cast που τους πλαισίωνε, έδωσε στην ιστορία τα δικά του στοιχεία. Αν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον, σίγουρα είναι η Ruth Gemmel στο ρόλο της Lady Violet, μητέρας των Bridgerton. Κυρίως σε κάποια flashbacks, με έκανε να ανατριχιάσω.

Σίγουρα η σεζόν απέχει αρκετά από το 2ο βιβλίο της σειράς βιβλίων της Julia Quinn, χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι κακό. Βρήκα σκηνές που λάτρεψα στο βιβλίο, να τις λατρεύω και στη σειρά παρόλο που έγιναν με άλλον τρόπο. Ομολογώ όμως πως κάποια πράγματα μου έλειψαν, θα ήθελα πολύ να τα οπτικοποιήσω.

spoilers

Ένα πολύ πολύ μικρό spoilerάκι επειδή θα σκάσω αν δε το αναφέρω! Μετά τα πρώτα reviews από δημοσιογράφους και reviewers, που έλεγαν ότι δεν υπήρχαν πολλές ερωτικές στη σεζόν, σε σχέση με τον 1ο κύκλο, ομολογώ πως είχα κάπως απογοητευτεί γιατί σκεφτόμουν που αυτή η χημεία δε μπορεί να πάει έτσι, ανεκμετάλλευτη. Κι όμως! Μπορεί ουσιαστικά να είχε μία ερωτική σκηνή, αλλά όλο το χτίσιμο, όλη η αναμονή, όλο αυτό το πάθος που είχε δημιουργηθεί μεταξύ των χαρακτήρων, έδωσε νόημα σε αυτή τη μία και μοναδική σκηνή. Δεν ήταν απλά μια σκηνή σεξ, ήταν η παραδοχή ότι η μόνη τους επιλογή είναι να παραδοθούν ο ένας στον άλλον ολοκληρωτικά!

Ευελπιστώ σε ακόμα περισσότερες σεζόν. Άλλωστε υπάρχουν άλλα 6 αδέρφια στην οικογένεια, άλλα 6 βιβλία διαθέσιμα και δε θα ηρεμήσω μέχρι η δική μου προσωπική αγαπημένη, Eloise Bridgerton, αποκτήσει τη δική της σεζόν!

Δείτε το τρέιλερ