Το Σαββατοκύριακο ενδείκνυται για εκδρομούλες μακριά από την πόλη, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει απλές μεζεδοκαταστάσεις με θέα θάλασσα. Στα μεζεδοπωλεία και τις ψαροταβέρνες που ακολουθούν, εκτός, από νόστιμα μεζεδάκια, θα απολαύσετε και τέλεια θαλασσινή αύρα.

Ημεροβίγλι

Φημισμένη ψαροταβέρνα- ουζερί στην πολυτραγουδισμένη Πειραϊκή, το Ημεροβίγλι στην Ακτή Θεμιστοκλέους (Νο 56), φέρνει νησιώτικες εικόνες στην πόλη του Πειραιά. Με απεριόριστη θέα στα νερά του Σαρωνικού και σε ένα περιβάλλον με άκρως νησιώτικη διάθεση, αποτελεί μια προσιτή και καθιερωμένη, εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, επιλογή για ψαροφαγία, με ποικίλες γευστικές προτάσεις.

Ολόφρεσκα ντόπια ψάρια από τοπικούς ψαράδες, πληθώρα θαλασσινών μεζέδων και ορεκτικών παρελαύνουν στο τραπέζι σας. Οι επιλογές σας συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις ετικέτες της ενημερωμένης λίστας κρασιών, ούζο, τσίπουρο ή την αυθεντική ρακή Κρήτης.

Φύκι Φύκι

Ο οικισμός του Πόρτο Ράφτη γίνεται πόλος έλξης για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και τα συνηθισμένα. Περιζήτητα είναι τα τραπεζάκια του μεζεδοπωλείου Φύκι Φύκι (Λεωφόρος Γρέγου 45), ακριβώς πάνω στη θάλασσα, το οποίο συνδυάζει στο μενού του επιλογές για κρέας και ψάρι. Έχει πανέμορφη θέα από την ταράτσα του, αλλά και από τα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο.

Ψαράκια και Θαλασσινά

Ολόφρεσκοι ψαρομεζέδες και καρποί της θάλασσας που μυρίζουν ακόμη ιώδιο θα πλημμυρίσουν το τραπέζι σας στα Ψαράκια και Θαλασσινά, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος (Νο 14) στη Βάρκιζα. Η αυθεντική γαστριμαργική εμπειρία δίπλα στη θάλασσα περιλαμβάνει χταπόδι ξυδάτο με κάπαρη και κρεμμύδι, φρέσκα μύδια πικάντικα με ούζο και ντομάτα, γαρίδες σχάρας, κριθαράκι και ό,τι άλλο λαχταρήσετε από τις προτάσεις του καταλόγου που αναγράφονται στον μαυροπίνακα. Συνοδεύστε τα με χύμα κρασί ή κάποιο από τα ούζα και τσίπουρα που βρίσκονται στη διάθεσή σας.

Ο Φόρος

Ψαροταβέρνα ο Φόρος

Στην ψαροταβέρνα Φόρος στην τοποθεσία Θορικό, μετά το Λαύριο, θα ευχαριστηθείτε μαστόρικα ψημένο φρέσκο ψάρι. Αξίζει, επίσης, να δοκιμάσετε τα άψογα τηγανισμένα καλαμαράκια, τη γαριδομακαρονάδα, το κριθαρώτο με μελάνι σουπιάς και καλαμάρι και τα μύδια με σος μουστάρδας. Ενώ και η βελούδινη ψαρόσουπα του είναι απόλαυση. Με καθαρό ουρανό, η θέα φτάνει μέχρι και τη Μακρόνησο.

Ακρογιάλι

Ακρογιάλι

Αν μπορούμε να πούμε ότι ένα στέκι «σερβίρει» θέα στο Ναό του Ποσειδώνα, αυτό σίγουρα είναι το Ακρογιάλι. Ακριβώς κάτω από τον περίφημο ναό και δίπλα στο κύμα, το λιτό ταβερνάκι αποτελεί ιδανική στάση μετά την επίσκεψή σας στον αρχαιολογικό χώρο. Μεζέδες με θαλασσινά, μικρά ψαράκια στο τηγάνι αλλά και πιάτα της ελληνικής κουζίνας γεμίζουν το τραπέζι. Αν το επισκεφτείτε την ώρα του ηλιοβασιλέματος, η ονειρική θέα θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω.