Πληθώρα από γευστικούς και νόστιμους ψαρομεζέδες σε διάφορες εκδοχές, παραδοσιακές και πιο μοντέρνες, πρωταγωνιστούν στα μενού και τους καταλόγους των γευστικών στάσεων που ακολουθούν στην πόλη.

Απαραίτητο συνοδευτικό κάποιο ελληνικό απόσταγμα, και οι πιο ωραίες εμπειρίες γράφονται γύρω από το τραπέζι της παρέας.

Ζήσης

Ο Ζήσης, με καταγωγή από το Βόλο, στο κέντρο της Αθήνας (Αθηναΐδος 3), έχει γίνει γνωστός κυρίως για το ψαράκι που σερβίρει σε… χωνάκι. Ωστόσο, όσοι επιλέξετε να καθίσετε στα τραπέζια του θα δοκιμάσετε νόστιμο ψιλό ψαράκι όπως γαύρο, αθερίνα, μαρίδα και γαριδούλα, φρέσκο ψάρι ημέρας, μεζέδες θαλασσινών και την περίφημη βολιώτικη καραβιδομακαρονάδα του. Στα χαρακτηριστικά προϊόντα του φυσικά τα βολιώτικα αποστάγματα της κάβας του.

Ρακί Μεζέ

Το Ρακί Μεζέ, ένα από τα πλέον αγαπημένα μεζεδοπωλεία στην Καλλιθέα, διατηρεί αναλλοίωτη την ποιότητα των πρώτων υλών, σερβίροντας ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που χαρακτηρίζουν όλα τα εστιατόρια του Ομίλου Καστελόριζο. Στη συνείδηση του κοινού έχει καθιερωθεί τόσο για τους γευστικούς μεζέδες του, όσο και για το Μενού της Παρέας, απ’ όπου παραγγέλνετε απεριόριστα όποια γευστική πρότασή του επιθυμείτε.

Τα πιάτα είναι βασισμένα στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και άφθονη ρακή, που μαζί με την ελληνική μουσική, δημιουργούν τον ιδανικό συνδυασμό για άκρως παρεΐστικες στιγμές με βασικούς άξονες τη γεύση και το κέφι.

Αντωνία

Μια τίμια ψαροταβέρνα με γενναίες και πολύ γευστικές μερίδες από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τους λάτρεις της ψαροφαγίας. Η μαγειρική τέχνη της κυρίας Αντωνίας συγκεντρώνει αμέτρητο κόσμο από διάφορα σημεία της Αττικής στο φιλικό περιβάλλον της ταβέρνας σε ένα τζιτζιφιώτικο στενό (Ισμήνης 36), όπου οι ψητές γαρίδες, οι σαρδέλες στα κάρβουνα και τα αχνιστά μύδια συγκαταλέγονται στα κορυφαία πιάτα. Η χαμογελαστή εξυπηρέτηση και η οικογενειακή ατμόσφαιρα στα συν.

Καπετάνιος

Καλτ ψαροταβέρνα παλαιάς κοπής μεταξύ Καμινίων και Πειραιά (Τενέδου 4) σε μια γειτονιά γεμάτη με μηχανουργεία και εγκαταλελειμμένες αποθήκες. Ολόφρεσκα ψάρια, ψημένα όπως ακριβώς πρέπει, και μια ψαρόσουπα που κερδίζει τις εντυπώσεις όλων –πρέπει να την παραγγείλετε τουλάχιστον μία ημέρα πριν. Τηγανητό καλαμάρι, χταπόδι και γαρίδες (ψητές ή τηγανητές) στα πιάτα που ξεχωρίζουν. Οικογενειακή ατμόσφαιρα, φιλική εξυπηρέτηση, άριστη ισορροπία ποιότητας- τιμής.

Ατλαντικός

Αν δεν σας το συστήσει κάποιος, στο δρομάκι που είναι κρυμμένο στου Ψυρρή (Αυλητών 7) σίγουρα δεν θα το ανακαλύψετε. Εκτός αν περάσετε τυχαία απ’ έξω. Το μάτι δεν το γεμίζει, ωστόσο σερβίρει πιατάκια με ψάρι και θαλασσινά, που γεμίζουν το στομάχι και με το παραπάνω, και σωστό τσίπουρο. Καλομαγειρεμένες και πάντα φρέσκες οι προτάσεις του, θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε καθιερωμένο γευστικό στέκι στο κέντρο.

Η Λέσβος

Αυθεντικές, παραδοσιακές γεύσεις της Λέσβου σε ένα διαχρονικό στέκι επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 38). Πρωτολειτούργησε λίγο μετά τον εμφύλιο και σερβίρει γευστικούς ουζομεζέδες που γράφουν… ιστορία. Λιτός και απέριττος ο χώρος με κλασικές ξύλινες καρέκλες καφενείου και τραπέζια στρωμένα με τον χάρτη του νησιού των ιδιοκτητών.

Η έμφαση, άλλωστε, εδώ δίνεται στην γεύση. Οι καραβίδες της Λέσβου ξακουστές, το χταπόδι και η χωριάτικη στα όσα συνοδεύουν ιδανικά το περίφημο ούζο του νησιού. Ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή βράδυ.