Η Τέιλορ Σουίφτ κατέθεσε έφεση σε απόφαση Δικαστηρίου για την εκδίκαση υπόθεσης «κλοπής» στίχων που η pop star τραγούδησε στην επιτυχία της Shake It Off. Η νομική ομάδα της υποστηρίζει πως η απόφαση δεν έχει προηγούμενο και ότι η υπόθεση βασίστηκε σε φράσεις που χρησιμοποιούνται καθημερινά.

Μέσα στον Δεκέμβριο ο Δικαστής Μάικλ Γ. Φίτζεραλντ στην Καλιφόρνια απέρριψε το αρχικό αίτημα της Τέιλορ Σουίφτ να μην γίνει η δίκη. Έτσι, η διάσημη τραγουδίστρια και στιχουργός είναι πιθανό να κληθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της για τις καταγγελίες πως αντέγραψε τους στίχους που περιέχουν τις φράσεις «players gonna play» και «haters gonna hate» από άλλο τραγούδι.

Στο τελευταίο της αίτημα, αναφέρει το Billboard, η νομική ομάδα της υποστήριξε πως κανένα άλλο Δικαστήριο δεν έχει δεχθεί ποτέ μια παρόμοια υπόθεση να πάει σε δίκη. «Υπό αυτό το πρίσμα, τότε ο οποιοσδήποτε που γράφει, τραγουδά ή μιλάει δημοσίως δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί αυτές τις δύο φράσεις χωρίς να κινδυνεύει με μήνυση», ανέφερε ο δικηγόρος της τραγουδίστριας, Πίτερ Άντερσον.

Η μήνυση κατά της 32χρονης Σουίφτ κατατέθηκε το 2017 από τους στιχουργούς Σον Χολ και Νέιθαν Μπάτλερ, οι οποίοι την κατηγορούν πως «έκλεψε» τις φράσεις από το τραγούδι του 2001 Playas Gon’ Play του γυναικείου συγκροτήματος 3LW.

Αρχικά, ο Δικαστής Μάικλ Γ. Φίτζεραλντ είχε αποφασίσει υπέρ της Τέιλορ Σουίφτ και περιέγραψε τις φράσεις ως πολύ κοινές για να κατοχυρωθούν ως πνευματικό δικαίωμα κάποιου. Μάλιστα, ανέφερε 13 άλλα τραγούδια που περιέχουν παρόμοιες εκφράσεις μεταξύ αυτών το Dreams από τους Fleetwood Mac και το Playa Hater από τον ράπερ Notorious B.I.G. Ωστόσο, ο Χολ κι ο Μπάτλερ κέρδισαν μια έφεση σε Ομοσπονδιακό Δικαστήριο κι έτσι η υπόθεση επέστρεψε στην Καλιφόρνια, με τον Φίτζεραλντ να αποφασίζει πως η Σουίφτ θα πρέπει να περάσει από δίκη και μάλιστα με ενόρκους.

Αν προχωρήσει θα είναι ακόμη ένας νομικός πονοκέφαλος για την pop star που αυτή την περίοδο ηχογραφεί εκ νέου το μεγαλύτερο μέρος των τραγουδιών της εξαιτίας διαμάχης για την ιδιοκτησία των master των πρώτων έξι άλμπουμ της. Το 2019 τα masters πέρασαν στα χέρια του Σκούτερ Μπράουν με τον οποίο η Σουίφτ έχει έχθρα εδώ και χρόνια. «Η μουσική κληρονομιά μου πρόκειται να πάει στον άνθρωπο που προσπάθησε να τη διαλύσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.