Ίσως λέω ίσως να είναι και ένα από τα πιο έξυπνα Jurassic που έχουν κυκλοφορήσει και ας είναι παιδικό . Πραγματικά είναι είναι η 3η φορά στις 4 σεζόν που η ανατροπή του με ξαφνιάζει.

Στην προηγούμενη σεζόν θυμάστε ότι οριακά κατάφεραν να επιβιβαστούν στο σκάφος και να φύγουν από το λιμάνι του νησιού όλοι μαζί. Νομίζω είχαμε όλοι την πεποίθηση πως τελικά κάπως θα τα καταφέρουν να γυρίσουν στον πολιτισμό. Προφανώς και ήταν λάθος ….. τα παιδιά έφτασαν κάπου απλά αυτό δεν ήταν και ο πολιτισμός που περιμέναμε.

Από νησί σε νησί οι πέντε φίλοι μας βρέθηκαν και το σκηνικό άλλαξε απλά όχι προς το καλύτερο . Τώρα ξεβράστηκαν σε ένα νησί με διαφορετικά θεματικά κλίματα. Δηλαδή …. Εκεί που βρισκόταν στην έρημο , άλλαζαν ένα διάδρομο και βρισκόταν σε χιόνι ή ζούγκλα . Ανακάλυψαν πως και εκεί υπάρχουν προϊστορικά ζώα αλλά και δεινόσαυροι. Το νησί αρχικά έδειχνε άδειο από κόσμο όμως έπεσαν πάνω σε μια επιστήμονα την Μέι.

Ψάχνοντας ανακάλυψαν πως μελετά τους δεινόσαυρους και έχει βρει ένα τρόπο να τους μιλάει στην γλώσσα τους . Υποψίες γέμισαν τα κεφάλια τους όμως και συνέχισαν να ψάχνουν ως που ανακάλυψαν πως δουλεύει για την ίδια εταιρεία που εκβίαζε για δείγματα dna 🧬 την οικογένεια της Σάμι. Το θέμα είναι ξέρει η Μέι για τι είδους εταιρεία δουλεύει ? Και αν μπορούν να την εμπιστευτούν .

Προσπαθώντας να ανακαλύψουν αν η επιστήμονας είναι αξιόπιστη ή όχι έπεσαν πάνω σε κάτι ρομπότ ονόματι Βράντ. Λευκοί ρομποτικοί σκύλοι εξοπλισμένοι με όπλα. Εξολοθρεύουν κάθε μορφή ζωής που δεν είναι καταγεγραμμένη στο σύστημα τους και τα παιδιά δεν είναι … Η Μέι ανακαλύπτει πως της λένε ψέματα και έτσι όλοι μαζί κάνουν μια κουβέντα , εκεί ανακαλύπτουν πως έχουν βρεθεί σε ένα νησί αποκομμένοι ξανά από πολιτισμό και η ίδια η Μέι είναι η μόνη τους λύση μιας και δεν είναι διαβολική επιστήμονας αλλά μια εξαπατημένη εργαζόμενη.

Όταν θα πάει να αντιμετωπίσει το αφεντικό της τον Κάς που βρίσκεται και εκείνος στο νησί απλά σε άλλο σημείο ,θα προσπαθήσει να την σκοτώσει και η Σάμι τον αναγνωρίζει σαν τον άνθρωπο που έβαλε την οικογένεια της σε όλη αυτή την περιπέτεια . Σε μια ομαδική προσπάθεια λοιπόν να πάρουν κρυφά το κινητό του Κάς και να επικοινωνήσουν με κάποιον για βοήθεια ο Δαρείος θα βρεθεί αιχμάλωτος του Κας με ένα ολοκαίνουριο και εξελιγμένο Βράντ Χ να τον ακολουθεί παντού .

Η ομάδα τώρα στρέφει όλες τις ελπίδες της στην Μπρούκλιν που σκαμπάζει από τεχνολογία και θέλουν να χακάρουν ένα Βράντ και να ελευθερώσουν τον φίλο τους . Η Γιάζ έχει εξαντληθεί από όλες τις περιπέτειες που έχουν ζήσει, ο Μπέν είναι απλά ο Μπέν και αποφεύγει να δεθεί με δεινόσαυρους , η Μπρούκλιν και ο Κένζι έχουν μια σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους και γενικά κανείς δεν είναι απόλυτα καλά και συγκεντρωμένος . Έτσι κάθε φορά και κάθε αποστολή που έχουν να φέρουν σε πέρας είναι μια πρόκληση για όλη την ομάδα γιατί πέρα από την διάσωση των δεινοσαύρων που έχουν να κάνουν πρέπει κάθε φορά να στηρίζουν ψυχολογικά και κάποιον προκειμένου να προχωρήσουν.

Όσο ο Δαρείος είναι αιχμάλωτος ανακαλύπτουν πως σκοπός της εταιρείας είναι οι μάχες μεταξύ δεινοσαύρων με αμοιβή από το κοινό που θα τους παρακολουθεί . Αφού χακάρουν τελικά το Βράντ του Δαρείου η αποστολή τους είναι να φυγαδεύσουν 3 μωρά δεινόσαυρους που ο Κας θέλει να τσιπάρει και να ελέγχει με την έρευνα της Μέι . Ο Μπέν τελικά θα δεθεί ξανά με ενα δεινόσαυρο που θα ονομάσει Φωτίτσα , ενώ θα μας δείξει φευγαλέα σε μια αναφορά του στην προκάτοχο της θέσης της την Μπάμπι που ακόμα πάει και περιμένει τον Μπέν να γυρίσει στο σπίτι τους στο νησί.

Λίγο πριν το μεγάλο αφεντικό του Κας φτάσει στο νησί να ελέγξει την πρόοδο που έχει γίνει τα παιδιά θα Καταφέρουν να τον φυλακίσουν στο παλιό διαμέρισμα της Μέι . Όμως όταν το αφεντικό φτάσει θα τον ελευθερώσει και θα τους παγιδεύσουν όλους μαζί σε ένα νέο πρότζεκτ που άνοιξαν….. τους βάλτους . Σκοπό τους ήταν να εγκλωβίσουν εκεί όλη την ομάδα μαζί με την Μέι και να τους σκοτώσουν , μόνο που… το μεγάλο αφεντικό ήταν ο μπαμπάς του Κένζι ……. Και εκεί τελειώνει η 4 σεζόν.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Δεν ξέρω αλλά πραγματικά πείτε με υπερβολική , πείτε με ότι θέλετε αλλά αλήθεια είναι μια από τις καλύτερες παιδικές σειρές που έχω παρακολουθήσει . Αρχικά θα μπορούσε να ήταν μια κανονική σειρά ξεκάθαρα για ενήλικες και πάλι να έχει ενδιαφέρον αλλά και στιγμές όπου σε ξαφνιάζει . Συνήθως τα παιδικά είναι κάπως προβλέψιμα στην υπόθεση όμως εδώ αλήθεια δεν έχω μπορέσει να προβλέψω 3 φορές την εξέλιξη της .

Μέσω βρεθεί πολλές φορές να έχω αγωνία για το πως μας αφήνει η σεζόν και τι θα γίνει μετά …. Σίγουρα η 4 σεζόν σε αυτό κρατάει την πρωτιά . Αν κάποιος δεν μπορεί να περιμένει για τις εξελίξεις καλύτερα να μην δει την 4 πριν βγει η 5 σεζόν γιατί τότε θα βρεθείτε όπως εγώ ……. Σε ανάμενα κάρβουνα.