Αν ο δρόμος σας βγάλει στο Ψυχικό και δεν ξέρετε ποιο από τα στέκια του να προτιμήσετε, παρακάτω θα βρείτε έξι διευθύνσεις που έχουν συνδυάσει άρρηκτα το όνομά τους με το φαγητό, το ποτό και το γλυκό σε αυτήν την περιοχή της Αθήνας, που θεωρείται κέντρο- απόκεντρο.

Ο Τάκης

Ο Τάκης

Για να καταλάβετε ότι πρόκειται για μαγειρείο θα πρέπει να το γνωρίζετε, καθώς ο Τάκης (Αδριανείου 35) βρίσκεται στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας και θυμίζει περισσότερο σπίτι. Κάτι που μεταφέρεται και στα πιάτα του, που παραπέμπουν σε εκείνα της μαμάς. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα μαγειρεία που λειτούργησαν στο Ψυχικό και εντοπίζεται στην περιοχή από το 1979. Η κουζίνα του φημίζεται για τις σούπες της -κοτόσουπα, κρεατόσουπα, λαχανικών- αλλά και για τα σπιτικά μαγειρευτά, όπως τα κοκκινιστά σουτζουκάκια με ρύζι.

Zebra

Από τα μαγαζιά που δεν έχουμε συνηθίσει στο Ψυχικό, το Zebra (Περικλέους 7), παρόλο που αποτελεί νέα άφιξη μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό. Με έμφαση ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια, σημείο αναφοράς του αποτελεί η μπάρα του, στην οποία παρασκευάζονται πολλά υποσχόμενα signature cocktails, δια χειρός Ηλία Μαρινάκη. Ενδιαφέρουσες και οι bar- food προτάσεις του, που συνοδεύουν ιδανικά το ποτό σας.

Le Greche

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία –ή και περισσότερες– μπάλα αυθεντικού ιταλικού gelato, ακόμη και στην καρδιά του χειμώνα; Στο Le Greche (Λυκούργου 2 -διαθέτει κατάστημα και στο Σύνταγμα επί της Μητροπόλεως) τα παγωτά συνδυάζουν την ιταλική τεχνογνωσία με τις αυθεντικές, ελληνικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους.

Μεταξύ άλλων σταφίδες από την Κόρινθο, ανθότυρο από την Κρήτη, λεμόνια από το Άργος, πορτοκάλια από τη Λακωνία και σύκα από την Καλαμάτα επεξεργάζονται σε συνδυασμό με κορυφαία συστατικά από την Ιταλία και δημιουργούν αρωματικές και λαχταριστές γεύσεις παγωτού. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το φιστίκι, αγαπημένη επιλογή της ιδιοκτήτριάς του Εύης Παπαδοπούλου, η οποία μαθήτευσε στην Ιταλική Maestro Gelatiere Francesco Palmieri. Διαθέτει και κατάστημα στο.

Barolo

Delicatessen και εστιατόριο δύο σε ένα, με το μενού του να φέρει την υπογραφή του διάσημου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου. Πρόκειται για το αδερφάκι του κολωνακιώτικου «Brunello» και αποτελεί ένα wine bistro που έχει γίνει στέκι. Τα πιάτα του φέρνουν στο Παλιό Ψυχικό (Δαβάκη 1) τις μοντέρνες ιταλικές γεύσεις, τα οποία συνοδεύονται άριστα με τις εκλεκτές οινικές επιλογές από τον ιταλικό και γαλλικό αμπελώνα.

Kudu

Οι λάτρεις του ποιοτικού καφέ όταν βρεθούν στο Ψυχικό γνωρίζουν πού να απευθυνθούν. Το Kudu Coffee Shop (25ης Μαρτίου 22) έχει πάθος με τον καφέ και γι’ αυτόν το λόγο ψάχνει, εισάγει και ψήνει τους ανώτερους ποιοτικά καφέδες από όλο τον κόσμο. Σερβίρει και brunch όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Burger Joint

Το Burger Joint εισήγαγε με μεγάλη επιτυχία τη φιλοσοφία του αμερικάνικου burger στις συνήθειες των κατοίκων του Ψυχικού (Σολωμού 4) και έκτοτε αποτελεί σταθερή αξία για τους κατοίκους της περιοχής, και όχι, μόνο για να πληθωρικά και άπαιχτα burgers του.