Όταν πρόκειται για διαχρονικό, κλασικό και απολαυστικό παγωτό στο κέντρο οι προτάσεις που ακολουθούν αποτελούν κλασικές αξίες για όσους γνωρίζουν από παράδοση.

Με δεκαετίες ιστορίας στην «πλάτη» τους τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας που θα δείτε παρακάτω σερβίρουν ποιοτικό, νόστιμο και αυθεντικό παραδοσιακό παγωτό που όμοιό του δεν έχετε ξαναδοκιμάσει.

Αφοί Ασημακόπουλοι

Με την τρίτη γενιά ιδιοκτητών να βρίσκεται στο τιμόνι της επιχείρησης, το ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι, επί της Χαριλάου Τρικούπη (νο 82) στο κέντρο της πόλης, λειτουργεί από το 1915 και δικαίως θεωρείται το παλαιότερο της Αθήνας.

Εδώ, η παράδοση έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς οι σταθερές αξίες αλλά και τα γλυκά- σημεία αναφοράς του παρασκευάζονται με συνταγές που μας γυρνάνε πολύ πίσω στο χρόνο. Το ίδιο ισχύει και για το ολόφρεσκο παγωτό του. Πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το μυρωδάτο και βελούδινο φιστίκι Αιγίνης και τη σοκολάτα, που φτιάχνονται από 100% αγνή κρέμα αγελαδινού γάλακτος. Εναλλακτικά, προτιμήστε κάποια από τις τούρτες παγωτό για να μοιραστείτε το καλοκαίρι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Κρίνος

Λειτουργεί από το 1923 και αποτελεί απαραίτητη στάση στο κέντρο, όταν ο δρόμος σας βγάλει στην Αιόλου (νο 87). Σημείο αναφοράς του Κρίνου οι αφράτοι εσωτερικά και τραγανοί εξωτερικά λουκουμάδες που σερβίρονται σε σχήμα δαχτυλιδιού και συνοδεύονται με μέλι ή σοκολάτα.

Ωστόσο, εδώ θα δοκιμάσετε και τέλειο παγωτό μηχανής, όπως παλιά, σοκολάτα, βανίλια ή ανάμεικτο σε πλούσια μερίδα με απαλή υφή και γαλατένια γεύση. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά ζαχαροπλαστεία στην πόλη με καλτ σκηνικό που ταξιδεύει πίσω στο χρόνο.

Χαρά

Το φημισμένο παγωτό της Χαράς (Πατησίων 339), η συνταγή του παραμένει αναλλοίωτη από το 1969, ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού γιατί παράγεται από φρέσκο γάλα που παραλαμβάνεται καθημερινά από τα βοσκοτόπια της Πάρνηθας, των Τρικάλων και του Κιλκίς. Στις κορυφαίες γεύσεις το παγωτό σικάγο με καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα, το ρυζόγαλο και το γιαούρτι με ρόδι, κανέλα και καρύδια.