Όσοι έχετε ξεμείνει στην Αθήνα και αναζητάτε αφορμή για βραδινή έξοδο επισκεφτείτε κάποια από τις υπέροχες ταράτσες σε αγαπημένα στέκια στο κέντρο της πόλης για να απολαύσετε καλοκαιρινά cocktails υπό το φως των αστεριών.

Πάρτε την παρέα σας, λοιπόν, και δώστε ραντεβού… ψηλά σε roof gardens με υπέροχη θέα που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στην πόλη.

Monk Grapes & Spirits

Κατηφορίζοντας την Καραγεώργη Σερβίας, στο ήσυχο δρομάκι της Καρόρη (νο 4) θα συναντήσετε το Monk. Η κάβα του αριθμεί 160 και πλέον επιλεγμένες ετικέτες κρασιού από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική) για όλους τους ουρανίσκους και κάθε στυλ, προσαρμοσμένη σε όλα τα budget.

Αυτό, ωστόσο, που το κάνει τόσο ιδιαίτερο είναι το roof garden του, το οποίο πιο ανανεωμένο από ποτέ σας υποδέχεται για τις καλοκαιρινές, βραδινές (και όχι μόνο) εξόδους σας για κρασάκι και cocktails με την παρέα.

Hill Athens

Στο υπέροχο νεοκλασικό που άλλοτε συναντούσαμε το Chocolat Royal στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου (νο 27) στο Θησείο, σήμερα βρίσκεται το νέο bistrot Hill Athens, που δίνει έμφαση στην παράδοση της τοπικής μας γαστρονομίας, επαναπροσδιορίζοντας οικείες και γνώριμες γεύσεις μέσα από την δημιουργική ματιά των σεφ του.

Στον πολυδιάστατο χώρο του πρωταγωνιστεί το roof garden, με την απρόσκοπτη θέα στον έναστρο ουρανό της πόλης και φυσικά τον φωταγωγημένο Ιερό Βράχο της Ακρόπολης να κερδίζει τις εντυπώσεις.

City Zen

Στα αδιαμφισβήτητα δυνατά «χαρτιά» του, που μας κάνουν να το επιλέγουμε ξανά και ξανά, η εκπληκτική open air ταράτσα του, απ’ όπου η θέα στην Ακρόπολη είναι απρόσκοπτη και μαγευτική.

Λειτουργεί όλο το χρόνο, πάντα καιρού επιτρέποντος, ενώ στα συν του συγκαταλέγεται το μπαλκόνι περιμετρικά του εσωτερικού του χώρου. Το all day bar-restaurant, επί της Μητροπόλεως (νο 80), με την οικεία ατμόσφαιρα και τη ρετρό αισθητική αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ, φαγητό και ποτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.