Η απόφαση του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», αρνούμενος να παίζει μόνο για εμβολιασμένος έχει προκαλέσει σάλο και πολλές αντιδράσεις από ηθοποιούς και όχι μόνο.

Από χθες, με τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, οι ανεμβολίαστοι αποκλείστηκαν από τα θέατρα, γεγονός που έφερε την απόφαση του Άρη Σερβετάλη.

Αγαπητοί μας φίλοι,Λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων που έλαβε η Πολιτεία για τους μεικτούς χώρους ψυχαγωγίας, σας…

Posted by Θέατρο Κιβωτός on Monday, November 22, 2021

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, δηλώνοντας σοκαρισμένος από την κίνηση του ηθοποιού. «Εμείς έχουμε μείνει όλοι άναυδοι με αυτή την απόφαση του Άρη Σερβετάλη, ο οποίος δεν ανήκει στο σωματείο των ηθοποιών, έχει δηλώσει σε παλιότερες συνεντεύξεις του ότι δεν θέλει να ανήκει σε σωματεία.

Θεωρώ απαράδεκτη αυτή την απόφασή του και θεωρώ παράλογο να έχει γίνει τέτοια συμφωνία με τον παραγωγό. Πληροφορούμαι όμως ότι πάνε για μια αντικατάσταση», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Σε άλλες δηλώσεις του για το ίδιο θέμα, ο Σπύρος Μπιμπίλας σημείωσε: «Το έμαθα και έχω σοκαριστεί. Δεν το περίμενα. Δεν περίμενα πως κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση αγνοώντας ότι δουλεύουν και άλλοι άνθρωποι εκεί. Δε μπορώ να συμφωνήσω. Μιλάω σαν Σπύρος Μπιμπίλας και όχι σαν πρόεδρος των ηθοποιών. Δε μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος που λέει πως είναι τόσο μέσα στην πίστη δε σκέφτεται πως οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η υποκριτική και υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται» αναφέρει σε μια ανάρτησή του ο Αντώνης Καφετζόπουλος, χωρίς πάντως να αναφέρεται στο όνομα του Άρη Σερβετάλη.

Η υποκριτική και η υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται

Posted by Andoni Kafetzopoulos on Tuesday, November 23, 2021

Είχε προηγηθεί η οργισμένη ανάρτηση της Φαίης Κοκκινοπούλου στο Facebook, η οποία αναφερόμενη στον Άρη Σερβετάλη είπε ότι ήταν ο μόνο ανεμβολίαστος στην παράσταση και δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι με την απόφασή του να αποχωρήσει από την παράσταση οδηγεί στην ανεργία πολλούς εργαζόμενους.

Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει.Ο Σερβετάλης (ο μόνος…

Posted by Φαίη Κοκκινοπούλου on Monday, November 22, 2021

Ο Λάκης Λαζόπουλος δήλωσε από την πλευρά του: «Αγαπώ και εκτιμώ τον Άρη Σερβετάλη και τον ξέρουμε όλοι ότι κάνει επιτυχία και αυτό είναι σημαντικό για την απόφαση που πήρε. Έχω δηλώσει και εγώ ότι δεν μπορώ να παίζω μόνο για εμβολιασμένους. Στο λεωφορείο, στην εκκλησία, στο κρεοπωλείο μπορούν να μπαίνουν όλοι, γιατί δεν μπορούν να μπουν στο θέατρο.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό από τον κόσμο. Αυτά τα μέτρα που δεν είναι μέτρα και βγάζουμε έξω αυτούς που δεν είναι πελάτες μας, δημιουργούν τη σύγχυση στο κοινό. Αν το μέτρο έχει καμπύλες, τότε κάποιοι θα κρυφτούν στις καμπύλες» υπογράμμισε ο ηθοποιός παίρνοντας και εκείνος το μέρος του Άρη Σερβετάλη.

Στην ίδια υπόθεση αναφέρθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter. «Ο καλός πράγματι ηθοποιός κ. Σερβετάλης δεν θέλει να εμβολιαστεί…οκ. Διαφωνεί με μία Κυβερνητική απόφαση…οκ. Είναι όμως αυτοί λόγοι να αφήνει ανέργους τους συναδέλφους του επειδή δεν περνάει, στη Χώρα, το δικό του; Πραγματικά κρίμα…», έγραψε.