Την Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015, το restaurant-bar a vin Polly Maggoo στο Μεταξουργείο, παίρνει μέρος στην πρώτη διοργάνωση Gout de France/Good France, και σας καλεί να πραγματοποιήσετε ένα γευστικό ταξίδι στα γαστριμαργικά μονοπάτια της γαλλικής κουζίνας.

Κατά την Gout de France/Good France -διοργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία του φημισμένου Γάλλου σεφ Alain Ducasse και του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης- οι συμμετέχοντες σεφ θα προτείνουν στο χώρο τους ένα μενού «γαλλικού τύπου» που θα περιλαμβάνει γαλλικό παραδοσιακό απεριτίφ, κρύο και ζεστό ορεκτικό, ψάρι ή θαλασσινά, κρέας ή πουλερικό, γαλλικό τυρί (ή επιλογή τυριών), ένα σοκολατένιο γλύκισμα, γαλλικά κρασιά και χωνευτικό. Οι σεφ θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν «ελεύθεροι» και να αξιοποιήσουν την εκάστοτε παραδοσιακή/ πολιτισμική κουζίνα της χώρας τους.

Με το συγκεκριμένο event -σημειώστε, ότι σημαντικότερο κίνητρο για το 60% των τουριστών που επισκέπτονται τη Γαλλία είναι η γαστρονομία της, εμβληματικό στοιχείο της χώρας αλλά και του πολιτισμού της- οι διοργανωτές δίνουν μια ευκαιρία γνωριμίας στο κοινό με έναν μεγάλο αριθμό σημαντικών αξιών των Γάλλων όπως η συνύπαρξη μεταξύ των ανθρώπων, ο σεβασμός του πλανήτη και των πόρων του καθώς και η ευχαρίστηση.

Το μενού (43 ευρώ/άτομο) του Polly Maggoo που αξιοποιεί την γαλλική μαγειρική παράδοση θα περιλαμβάνει:

Entree froide (κρύο ορεκτικό): σαλάτα σπυρωτής φακής Λευκάδας με βινεγκρέτ μουστάρδας Dijon και αυγό ποσέ

Entree chaude (ζεστό ορεκτικό): σπαράγγια μες σος hollandaise

Viande ou volaille (κρέας ή πουλερικό): Αρνάκι «Navarin»

Poisson (ψάρι): φιλέτο φρέσκου μπακαλιάρου, τηγανιτή σεληνόριζα, σος rouille και ζωμό καβουριού

Fromage (τυρί): ποικιλία γαλλικών τυριών (Pont l’ Eveque, Roquefort, Tomme de Savoie)

Dessert (επιδόρπιο): προφιτερόλ με μαύρη σοκολάτα

Tip: Το 5% των εισπράξεων καταβάλλεται σε μια τοπική ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον τομέα του σεβασμού της υγείας και του περιβάλλοντος.

Info

Τετάρτη-Σάββατο: από τις 19.00, Κυριακή: 12.30-17.00

Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο
Τηλ. 210 5241120
http://pollymaggoo.gr
www.facebook.com/PollyMaggooRestaurantBarAVin


Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!