Στο μινιμαλιστικό χώρο του Abovo στο Κεφαλάρι, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ένα εξαιρετικό μενού γευσιγνωσίας που συνδύαζε πιάτα-προτάσεις του chef Μιχάλη Νουρλόγλου με cocktails του bartender Γεράσιμου Γιαννούλη.

Αναφορικά με τους δύο κυρίους, ο Μιχάλης Νουρλόγλου, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μιας και δικαίως θεωρείται ένας από τους αξιολογότερους chef της γενιάς του, ενώ ο χαρισματικός Γεράσιμος Γιαννούλης στο bar έχει κατορθώσει εδώ -πέραν των κλασσικών προτάσεων του- να δημιουργήσει μια cocktail list που συνοδεύει ιδανικά τα πιάτα του καταλόγου. Το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό και ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που «προβληματίζονται» με την τάση του cocktail & food pairing, το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Η αρχή έγινε με ένα ιδιαίτερο Bloody Mary. Μιας και η λατινική φράση Ab ovo ωστόσο σημαίνει «από το αυγό, από την αρχή δηλαδή» το Cocktail & food pairing dinner μας ξεκίνησε με το χαρακτηριστικό πιάτο του «αυγού». Η συνέχεια της βραδιάς γράφτηκε άψογα γευστικά, με όλα να είναι προσεγμένα έως και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ο συνδυασμός του τόνου τατάκι με ζεστή σαλάτα αβοκάντο, τσορίθο και γουασάμπι -ένα πιάτο που πραγματικά πρέπει να δοκιμάσετε- με το «The Gardener» (Hendricks, αγγούρι, αβοκάντο, γιαούρτι, φρέσκος χυμός λάιμ) του οποίου το γευστικό αποτέλεσμα θεωρώ πως θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας για καιρό, είναι εντυπωσιακός.

Η διάθεσή μας έγινε πιο… spicy με το κορυφαίο ταρτάρ σολομού συνοδευμένο από «Japanita» (Τεκίλα Jose Cuervo especial silver, σπιτικό σιρόπι γουασάμπι με τζίντζερ και μέλι, φρέσκος χυμός λεμόνι), ενώ υπέροχα συνδυάστηκε το αρνί σιγομαγειρεμένο με πουρέ μελιτζάνας, ντομάτα και γιαούρτι με «Dionysus» (Κόκκινο κρασί Syrah, ουίσκι Lagavulin 16 ετών, σπιτικό σιρόπι απο μείγμα πιπεριών, φρέσκος χυμός λάιμ).

Ασυναγώνιστο και το καπνιστό χέλι (στη σχάρα με πουρέ παντζάρι, άγρια χόρτα και εσπεριδοειδή) που ως προς την παρουσίαση του θυμίζει αφηρημένη τέχνη και το γευστικο αποτέλεσμα αποζημιώνει και τους πιο απαιτητικούς. Επιτυχημένο πάντρεμα και σε αυτή την περίπτωση με «Bloody King» ( Τζιν Hayman’s old Tom, σπιτικό σιρόπι εσπεριδοειδών, φρέσκο παντζάρι, φρέσκος χυμός λεμόνι).

Το φινάλε υπήρξε θεαματικό με τον Μιχάλη να «φιλοτεχνεί» μπροστά μας ένα γλυκό που εκτός από το να το απολαμβάνεις, δεν χορταίνεις και να το βλέπεις. Αποτελεί μια διαφορετική εκδοχή και παράλληλα αποδόμηση του «banana split»,και παντρεύεται τέλεια με το «Daylight» (Βότκα Stolichnaya, εσπρέσο, λικέρ κρέμα σοκολάτα, αλμυρή καραμέλα).

Στο Abovo φέτος, αισθάνομαι πως ο πήχης ανέβηκε ακόμη υψηλότερα. Σε όσα ικανοποιούν, πέραν των παραπάνω, δεν μπορώ να μην συμπεριλάβω την ευγένεια του προσωπικού και τη ζεστή προσέγγιση. Η παρουσίαση, σε πιάτα και cocktails, είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή, ενώ ο Μιχάλης και ο Γεράσιμος έχουν κατορθώσει να παντρέψουν (τις) γεύσεις (τους) ιδανικά. Cocktails με φαγητό… λοιπόν; Στο Abovo, σίγουρα ναι.

Tip: Η πρόταση του Abovo είναι άκρως ενδιαφέρουσα και συμπεριλαμβάνει 5 πιάτα (2 πρώτα, 2 κυρίως, 1 επιδόρπιο σε μερίδες που είναι μισές των κανονικών) με 42 ευρώ. Αν επιλέξετε το μενού σας να συνδυαστεί με τα αντίστοιχα 5 cocktails (σε μισή επίσης ποσότητα του κανονικού) το κόστος ανέρχεται στα 15 ευρώ επιπλέον.

Info
Κολοκοτρώνη 37, Πλατεία Κεφαλαρίου
2108015324-5
www.abovo-restaurant.gr


Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!