Η μπαρ σκηνή της Αθήνας αποκτά νέο ενδιαφέρον με τις νέες αφίξεις να δίνουν το παρών και προμηνύουν ένα καλύτερο αύριο. Στέκια όπου θα απολαύσετε πολλά υποσχόμενα cocktails σε ιδιαίτερους και εξαιρετικά προσεγμένους χώρους μπαίνουν στο προσκήνιο. Δείτε ποια είναι και μην χάσετε την ευκαιρία να τα επισκεφτείτε.

Diego Athens

Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στη μπαρ σκηνή της πόλης το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, λοιπόν, το άρτι αφιχθέν μπαρ έχει κάνει ήδη την διαφορά με τα εξαιρετικά cocktail αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού -street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία- ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.

Copal

Παραμένουμε στο κέντρο και μεταφερόμαστε στη γειτονιά του Ψυρρή. Λίγο πιο κάτω από το Μοναστηράκι, επί της Ναυάρχου Αποστόλη (νο 1) το Copal έκανε την εμφάνισή του και αμέσως πρόσθεσε θετική ενέργεια με το τόσο αναγκαίο πράσινο που το χαρακτηρίζει. Ο χαρακτηριστικός ροζ χώρος του κεντρίζει τα βλέμματα, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει και η ενδιαφέρουσα cocktail list με signature προτάσεις. Πρόκειται για all day στέκι, που λειτουργεί από το πρωί για καφέ.

Uncle Tan’s Drinking House

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση προστέθηκε στο δυναμικό της Μαρίνας Ζέας, η οποία από όλες τις απόψεις αποτελεί πρωτόγνωρη εμπειρία. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ έχουν τα ιδιαίτερα cocktails -όμοιά τους δεν έχετε δοκιμάσει σίγουρα- όπως εκείνο με το ιαπωνικό λικέρ από δαμάσκηνα. Στον κατάλογό του θα βρείτε, επίσης, τόσο κλασικά ποτά όσο και cocktails, ωστόσο, με ένα ενδιαφέρον ασιατικό twist.

Zebra

Προστέθηκε στην πιάτσα του Νέου Ψυχικού και έχει ήδη καταφέρει να αναδειχθεί σε στέκι. Ο τέλειος χώρος με την επιβλητική διακόσμηση, η πρωταγωνίστρια μπάρα, η cool ατμόσφαιρα και τα εξαιρετικά cocktails από τους λόγους που θα το επισκεφτείς ξανά και ξανά. Την cocktail list έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Χουσέας, κι αυτό από μόνο του αποτελεί λόγο για να το προτιμήσει κανείς για την νυχτερινή του έξοδο.