Η ταινία «Good Will Hunting» με τους Ματ Ντέιμον, Μπεν Άφλεκ και Ρόμπιν Ουίλιαμς είναι η απόδειξη ότι ένα μικρό έργο μπορεί να έχει μεγάλα αποτελέσματα. Το δράμα του Gus Van Saint του 1997 αποκόμισε πάνω από 225 εκατομμύρια δολάρια στο box office ενώ κέρδισε δύο Όσκαρ.

Ωστόσο, φαινόταν ότι υπήρξε κάποιο δράμα που ξέσπασε μετά το τέλος των γυρισμάτων.

Ο σκηνοθέτης του «Mallrats» (και ο εκτελεστικός παραγωγός του «Good Will Hunting») Κέβιν Σμιθ ισχυρίζεται ότι ο καταδικασμένος για βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις ιδρυτής της Miramax, Χάρβεϊ Γουάινστιν, ήθελε να τραβήξει την indie ταινία από τις κινηματογραφικές αίθουσες νωρίς, σε μια προσπάθεια να κάνει κακό στην καριέρα του σταρ Ρόμπιν Ουίλιαμς.

Σάλος με τις αποκαλύψεις του Σμιθ

Στο νέο βιβλίο του Σμιθ, «Kevin Smith’s Secret Stash», ο 51χρονος αποκάλυψε ότι η Ουίλιαμς είχε μια back-end συμφωνία που έλεγε ότι εάν το δράμα είχε έσοδα πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, θα μποροιύσε να εξαργυρώσει μεγαλύτερο μέρος των κερδών και θα τα μοιραζόταν με τη Miramax. Σε συνέντευξή του στο Daily Beast, ο σκηνοθέτης είπε ότι «δεν είναι σίγουρος αν εν τέλει μοιράστηκαν 50/50».

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Κέβιν Σμιθ

Και πρόσθεσε: «Θυμάμαι όταν το Good Will Hunting κατέβαινε από τους κινηματογράφους και ένιωθα περίεργα. Αυτή η ταινία είχε πάρει όσκαρ. Το έκαναν επειδή κρατώντας το στους κινηματογράφους σήμαινε ότι περισσότερα από τα χρήματα θα πήγαιναν στον Ρόμπιν. Κόπηκε λόγω απληστίας».

Σκηνές από την ταινία Good Will Hunting

Το «Good Will Hunting» έγινε με έναν ελάχιστο προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ η ταινία κέρδισε εννέα υποψηφιότητες για Όσκαρ, οι Άφλεκ και Ντέιμον κέρδισαν το Όσκαρ για το Καλύτερο Σενάριο και ο Ουίλιαμς για τον Β’ Ανδρικό Ρόλο.