Αν δηλώνετε λάτρεις του ψαριού αλλά θέλετε να το απολαύσετε στην πιο απλή, λιτή και αυθεντική εκδοχή του, τότε οι ψαροταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία που ακολουθούν σίγουρα πρέπει να συμπεριληφθούν στις επιλογές σας. Με έμφαση στην φρεσκάδα και την ποιότητα, σερβίρουν άριστα τηγανισμένο ή ψημένο ψάρι, έτσι ακριβώς όπως του αξίζει.

Το ουζερί του Λάκη

Το Ουζερί του Λάκη

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από την Κύμη θα δοκιμάσετε όσοι επιλέξετε το Ουζερί του Λάκη στην Πλατεία Βικτωρίας (Ελπίδος 16), για την καθιερωμένη σας ψαροφαγία. Μαγειρεμένα λιτά αλλά με πολύ μεράκι, ό,τι και να δοκιμάσετε εδώ θα σας ξετρελάνει. Συνοδέψτε με ρακή από την Κρήτη.

Ατλαντικός

Μεζεδοπωλείο Ατλαντικός

Από τα κρυμμένα μυστικά στου Ψυρρή (Αυλητών 7), ο Ατλαντικός αποτελεί πραγματική έκπληξη για τους λάτρεις του ψαριού. Απλό και λιτό ως προς τη φιλοσοφία του χώρου, σερβίρει νόστιμα πιάτα με ψάρι και θαλασσινά. Καλομαγειρεμένα και πάντα με έμφαση στη γεύση και την ποιότητα, τα πιάτα του θα σας κάνουν να το μετατρέψετε σε στέκι της παρέας.

Καπηλειό ο Ζάχος

Καπηλειό ο Ζάχος

Για να βρείτε τραπέζι πρέπει να κάνετε κράτηση. Κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται από τα πιο δημοφιλή στέκια για ψαροφαγία στον Πειραιά (Κομοτηνής 37). Στο Καπηλειό του Ζάχου θα έρθετε για τις γενναίες μερίδες, το φρέσκο ψάρι και τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Χώρος ζεστός και οικείος, με παραδοσιακή ατμόσφαιρα που προδιαθέτει θετικά στο να καθιερωθεί ως το στέκι της παρέας. Καλό τηγάνι και σωστό ψήσιμο στα δυνατά χαρτιά του.

O Μόσχος

Ταβέρνα Ο Μόσχος

Κρυμμένος σε απόσταση λίγων βημάτων από την στάση του ΗΣΑΠ στον Ταύρο (Λ. Ειρήνης και Ελένης, Ταύρος), ο Μόσχος είναι μια αυθεντική ψαροταβέρνα, που φημίζεται για το ολόφρεσκο και σωστά τηγανισμένο ψαράκι της. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν τα μικρά ψαράκια -γαύρος, μαρίδα, σαρδέλα- στο τηγάνι καθώς και νόστιμα μαγειρεμένα θαλασσινά. Συνοδεύονται ιδανικά με τις τέλειες τηγανιτές πατάτες του καταλόγου.

Μαργαρώ

Μαργαρώ

Η παραδοσιακή ταβέρνα Μαργαρώ λειτουργεί από το 1944 και όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να μείνει πιστή στο άριστο τηγάνι της. Συγκαταλέγεται στις καλύτερες ψαροταβέρνες του Πειραιά (Λεωφόρος Χατζηκυριακού 126) και την επιλέγουν όσοι θέλουν να απολαύσουν πραγματικά φρέσκο ψάρι, τηγανισμένο όπως πρέπει. Τα φρέσκα μπαρμούνια, οι γαρίδες και η νόστιμη χωριάτικη στα πιάτα αναφοράς.