Απέναντι από την κεντρική αγορά της Αθήνας, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης, το Umami Tales είναι το νέο «παιδάκι» του Βασίλη Ακρίβου, που ήδη γνωρίζουμε από την εναλλακτική ψαροταβέρνα Ψάριστον, στο Νέο Ηράκλειο. Πρόκειται για ένα ενημερωμένο delicatessen με ιδιαίτερη «αγάπη» στις spicy και καυτερές σάλτσες.

Στο κατάστημα, που εικονικά θυμίζει πολύ παλιό παντοπωλείο, θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα από καυτερές και πικάντικες σάλτσες από την Αμερική, την Αγγλία και την Αυστραλία, που απευθύνονται κυρίως σε όσους αντέχουν και λένε «ναι» στις spicy -όχι απλά spicy, αλλά πολύ spicy- γεύσεις.

Η δεύτερη μεγάλη «αγάπη» του Umami Tales συναντάται στον όροφο του καταστήματος και ακούει στο όνομα σοκολάτα. Φυσικά, και εδώ όπως και στην περίπτωση των σος, δεν πρόκειται για απλές σοκολάτες αλλά για σοκολάτες με ιδιαίτερες και αναπάντεχα πρωτότυπες γεύσεις. Έτσι, θα βρείτε σοκολάτες με μπέικον, τυρί, αλάτι κ.α. από την Ιταλία και την Αυστρία.

Και πάλι, όμως, ο κόσμος του Umami Tales δεν εξαντλείται τόσο εύκολα. Εκτός από τα εισαγόμενα προϊόντα από το εξωτερικό στα ράφια του θα συναντήσετε και διάφορα ελληνικά, και αυτά με ψαγμένο «χαρακτήρα». Μέλι από τη Φλώρινα με κρόκο Κοζάνης, λάδι από την Κρήτη αρωματισμένο με ρίγανη, ιδιαίτερες μαρμελάδες κ.α. σας βάζουν σε πειρασμό. Είστε σίγουροι ότι μπορείτε να αντισταθείτε;

Tip: Από τα άκρως ενημερωμένα delicatessen στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία ξεχωρίζουν για την “αδυναμία” τους στις spicy γεύσεις το Umami Tales διαθέτει ψαγμένα προϊόντα τόσο από διάφορες χώρες του κόσμου (Αγγλία, Ιταλία, Αμερική, Αυστρία) όσο και από την Ελλάδα.

Info

Δευτέρα- Σάββατο: 09.30-16.00

Σοφοκλέους 18, Αθήνα
Τηλ. 210 3314824
www.facebook.com/umamitales/timeline


Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!