Τo Comicdom CΟΝ Athens, το φεστιβάλ που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στους λάτρεις των comics άνοιξε τις πύλες τους το πρωί της Παρασκευής (10/9) για τους επισκέπτες.

Το τριήμερο φεστιβάλ, που ξεκίνησε την Παρασκευή (10/9) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (12/9) πραγματοποιείται στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο Comicdom Con Athens 2021 μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σε πλήθος εκδηλώσεων και να δουν από κοντά πολλά διάσημα βιβλία και σπάνιες εκδόσεις τους.

Στην Πλατεία Κλαυθμώνος έχουν στηθεί υπαίθρια καταστήματα comics και έχουν δώσει ραντεβού πάνω από 100 δημιουργοί comics.

Η είσοδος στο Comicdom Con Athens είναι ελεύθερη με την πληρότητα και τους υγειονομικούς κανόνες που ορίζουν οι ισχύουσες οδηγίες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση φιλοξενούνται οι εκθέσεις του Comicdom CON Athens, ενώ παράλληλα, κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται panels, workshops, προβολές και events, όπως η Απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς και ο Διαγωνισμός Comicdom Cosplay.

Το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2021 είναι διαθέσιμο ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Με αφορμή τη 15η επετειακή διοργάνωση του φεστιβάλ και σε συνεργασία με το Ψηφιακό Μουσείο Comics (comicsmuseum.gr), τον online πολυχώρο για τα comics, φιλοξενούνται από την 1η Σεπτεμβρίου, τρεις διαδικτυακές εκθέσεις:

  • Στην επετειακή έκθεση με τίτλο «15 χρόνια Comicdom Con Athens», διεθνείς αστέρες της 9ης Τέχνης όπως ο Milo Manara, o David Lloyd και ο John Romita Jr., «συναντούν» καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Ηλίας Κυριαζής, ο Μιχάλης Διαλυνάς και η DaNi, σε μία ξεχωριστή οπτική εμπειρία, με έργα που φιλοτεχνήθηκαν αποκλειστικά για το Φεστιβάλ, κατά τα 15 χρόνια της επιδραστικής παρουσίας του.
  • Στην αναδρομική έκθεση του Βασίλη Λώλου παρουσιάζεται μια εκτενέστερη εκδοχή της φυσικής έκθεσής του διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη.
  • Στην έκθεση «Comics Vs. Corona», ο καταξιωμένος Τσέχος καλλιτέχνης και καθηγητής εικονογράφησης, Václav Šlajch, δημιούργησε 6 σελίδες comics με θέμα τον κορονοϊό, και τρεις καλλιτέχνες, ο Βέλγος Steven Dhondt, η Γιαπωνέζα Miki Yamamoto και ο Έλληνας Αποστόλης Ιωάννου, συνέχισαν την ιστορία, ο καθένας με το δικό του, μοναδικό τρόπο.

Το φετινό Comicdom CΟΝ Athens διοργανώνουν η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση ενώ το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του δήμου Αθηναίων.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast από την πλατεία Κλαυθμώνος

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος