Αν η καρδιά του καλοκαιριού σας βρίσκει στην πόλη και τα ενδιαφέροντά σας στο κέντρο, ανακαλύψτε μικρές οάσεις στο κέντρο της Αθήνας για ανακουφιστικές στιγμές με καφέ, φαγητό ή ποτό. Ό,τι και να επιλέξετε ο κοινός παρονομαστής θα είναι ο ίδιος: θα σας δημιουργηθεί η αίσθηση ότι δεν βρίσκεστε στην Αθήνα, αλλά κάπου μακριά και σίγουρα δροσερά.

Six D.O.G.S

Ο πολυεπίπεδος κήπος του αγαπημένου Six D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8), υποδέχεται τους θαμώνες του πιο περιποιημένος και ανανεωμένος από ποτέ. Η φιλοσοφία του καθιερωμένου στεκιού στο κέντρο της Αθήνας παραμένει η ίδια, ωστόσο το μενού του έχει ανανεωθεί, σερβίροντας καθημερινά εντυπωσιακό και απολαυστικό λιβανέζικο πρωινό.

Μετά από μια βόλτα στην Ερμού και στα πέριξ, μπορείτε να καθίσετε εδώ για καφέ, ποτό ή γλυκό, ανάλογα με τα κέφια. Σε όσα πρέπει να δοκιμάσετε, επίσης, και τα εμπνευσμένα cocktails του. Ο χώρος, αδιαμφισβήτητα, κερδίζει τις εντυπώσεις με τη χαλαρή ατμόσφαιρά του.

Cafe Νομισματικού Μουσείου

Το καφέ του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12) λειτουργεί στον πανέμορφο κήπο του Ιλίου Μελάθρου κι αποτελεί μια μικρή πράσινη όαση στο κέντρο της Αθήνας. Στον υπέροχο κήπο (έκτασης 800 τ.μ.) θα βρείτε πολλά είδη φυτών της ελληνικής χλωρίδας, καθώς και αντίγραφα αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων.

Στον εσωτερικό του χώρο, μικρό πλην arty, με τις μεγάλες τζαμαρίες μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τον καφέ, το ρόφημα της επιλογής σας, δροσερές σαλάτες, ένα λαχταριστό γλυκό ή κάποιο από τα σνακ της επιλογής σας.

Black Duck Garden

Ο κήπος του Black Duck στο Μουσείο Πόλεως των Αθηνών με το υπέροχο ολάνθιστο περιβάλλον του αποτελεί μια άκρως ανακουφιστική επιλογή για όσους μείνουν στην πόλη το καλοκαίρι, για καφέ, φαγητό ή ποτό μέσα σε μια πραγματική όαση. Μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο, συναντάται ο ιδανικός χώρος για να περάσετε την ώρα σας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα μακριά από τη βουή του.

Εκεί όπου ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία και απολάμβανε το χρόνο του μαζί της στον κήπο της έπαυλης -ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα- εσείς θα περάσετε ευχάριστες στιγμές σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.