Όταν το Netflix μοιράστηκε στα τέλη Μαΐου του 2021 το επίσημο τρέιλερ της δεύτερης σεζόν του Mortel, ταυτοχρόνως με την αποκάλυψη για την ημερομηνία κυκλοφορίας της, αυτό δεν ήταν το μόνο παράξενο της υπόθεσης.

Όλοι είχαν αφεθεί να πιστεύουν πως η γαλλική σειρά ήταν παρελθόν. Κι όμως, το Netflix δεν είχε πει ακόμα τον τελευταίο του λόγο…

Mortel: Η… κομμένη γαλλική σειρά επέστρεψε με τον δεύτερο κύκλο της

Το Mortel (Θανάσιμο Δίδυμο ο ελληνικός τίτλος) είναι ένα γαλλικό Netflix Original επιστημονικής φαντασίας που έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019. Έκανε μεν αίσθηση, δεν συγκέντρωσε ωστόσο ποτέ το ενδιαφέρον του περισσότερου κόσμου.

Κοινό είχε πάντως, γι’ αυτό και το Netflix αποφάσισε να το ανανεώσει τον Ιανουάριο του 2020. Δύο μήνες μετά ανακοίνωσε όμως το ψαλίδι στη μεταφυσική σειρά. Κι έτσι όλοι πίστεψαν πως αυτό θα ήταν το τέλος του Mortel.

Τελικά όμως, δεν ήταν! Το Netflix μοιράστηκε πρόσφατα το τρέιλερ της δεύτερης σεζόν και στις 2 Ιουλίου 2021 έκανε πράγματι πρεμιέρα ο νέος κύκλος. Σαν ψέμα, σαν φάρσα.

Θέλοντας να ξαναβρεί τον εξαφανισμένο αδερφό του, ο μαθητής Σοφιάν και ο συμμαθητής του Βίκτορ κάνουν μια συμφωνία με τον Διάβολο. Όπου Διάβολος εδώ, μια υπερφυσική φιγούρα ονόματι Ομπέ.

Οι δύο μαθητές λυκείου εμφανίζονται με υπερδυνάμεις και συνεργάζονται για να εξιχνιάσουν την υπόθεση, μόνο που οι νέες τους δυνάμεις έχουν το τίμημά τους. Η σειρά είχε ακόμα και γερές δόσεις βουντού!

Το Mortel επέστρεψε λοιπόν, όπως έκανε και ο Ομπέ. «Όταν ο Ομπέ επιστρέφει –με νέα, τρομακτική μορφή– και συγκροτεί έναν στρατό ακολούθων στο σχολείο, ο Σοφιάν, ο Βίκτορ και η Λουίζα παλεύουν να αποτρέψουν μια καταστροφή», μας λέει το Netflix στη σύνοψη του δεύτερου κύκλου.

Άλλα έξι επεισόδια προστέθηκαν στο Mortel, κάνοντάς το πια ιδανικό για binge watching.