Το Kalamaki Bar στο Κουκάκι, μόλις 3 στενά από την Ακρόπολη, στην τουριστική περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (για την ακρίβεια στο σημείο όπου εντοπίζεται και το τέλος της), είναι ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας από το καλοκαίρι του 2011 όποτε και πρωτολειτούργησε, για την εμπνευσμένη φιλοσοφία του.

Δυνατό χαρτί του Kalamaki bar, λοιπόν, δεν είναι άλλο από τη μεγάλη ποικιλία σε καλαμάκια (δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του ονόματός του). Εκτός από τα κλασικά με χοιρινό και κοτόπουλο, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε καλαμάκια από αρνίσιο και από μοσχαρίσιο κρέας, με χαλούμι ή μανιτάρια.

Επιπλέον στον κατάλογό του θα βρείτε γευστικά και ζουμερά κρέατα (από Έλληνες μικρούς παραγωγούς) στη σχάρα (μαριναρισμένα με δεντρολίβανο, θυμάρι, δυόσμο κ.α.) όπως μπιφτέκι και μπριζολάκια, εμπνευσμένες δροσερές σαλάτες (αυτή με το ρόδι γίνεται ανάρπαστη καθημερινά) και φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες. Ζητήστε να σας ενημερώσουν για το γλυκό ημέρας, το οποίο θα γράψει τον ιδανικό επίλογο του γεύματός σας.

Στο Kalamaki Bar μπορείτε να φτάσετε εύκολα χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας, καθώς απέχει λίγα βήματα από το σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ, όπως επίσης από τις στάσεις του τραμ και των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την περιοχή.

Tip: Διαθέτει υπηρεσία delivery και free WiFi.

Info

Δράκου 15, Κουκάκι
+30 211 0171862
www.facebook.com/pages/Kalamaki-BAR

Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!