Ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει προβλήματα και πολλές αλλαγές σε αρκετές πτυχές της ζωής. Το σινεμά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και έτσι το 2022, για δεύτερη σερί χρονιά, η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα διεξαχθεί έναν μήνα αργότερα από το προβλεπόμενο, λόγω του υγειονομικού πλαισίου.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπττη 927/05) η Ακαδημία που οργανώνει τα βραβεία, ο κανόνας, που επιτρέπει στις ταινίες, οι οποίες βγαίνουν απευθείας στις πλατφόρμες βίντεο on demand να διαγωνιστούν, χωρίς να έχουν προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, επίσης θα διατηρηθεί.

Η 94η τελετή απονομής των Όσκαρ θα διεξαχθεί στις 27 Μαρτίου του 2022, στον παραδοσιακό κινηματογράφο της, το Dolby Theatre στο Hollywood.

Εντούτοις, ο αντίκτυπος της Covid-19, που αναστάτωσε τη σεζόν των βραβείων του Hollywood τον περασμένο χρόνο, παραμένει αισθητός.

Παραδοσιακά, οι διοργανωτές της τελετής απονομής των Όσκαρ αξιώνουν μία ταινία να προβάλλεται τουλάχιστον 7 ημέρες στους κινηματογράφους του Λος Άντζελες για να μπορεί να είναι επιλέξιμη για τα φημισμένα βραβεία.

Όμως, μπροστά στο κλείσιμο των αιθουσών κινηματογράφου και τη διακοπή πολλών γυρισμάτων, αυτά τα κριτήρια χαλάρωσαν, μια απόφαση που πολλοί είδαν ως μια «χείρα βοηθείας» στις πλατφόρμες streaming, όπως το Netflix ή το Amazon Prime.

«Καθώς αυτή η χρονιά παραμένει επηρεασμένη από την πανδημία, τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τη 49η τελετή απονομής των Όσκαρ θα είναι τα ίδια με εκείνα της 93ης τελετής», ανακοίνωσε η Ακαδημία σε ένα δελτίο Τύπου και βάσει των όσων αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ταινίες, που θα ήθελαν να διαγωνιστούν, θα πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει πριν από την 31η Δεκεμβρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.