Μετά από έναν ομολογουμένως πολύ δύσκολο χειμώνα οι κινηματογραφικές αίθουσες ανοίγουν και πάλι, με μέτρα προστασίας και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε εφαρμογή, για να μπορούμε και πάλι να απολαμβάνουμε τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν στη μεγάλη οθόνη. Ανάμεσα σε όσους κάνουν πρεμιέρα σήμερα και το οσκαρικό Nomaland, που κατάφερε να αποσπάσει τρία βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία και εκείνο της καλύτερης ταινίας για το 2020.

Οι Μάγισσες (Roald Dahl’s The Witches)

Περιπέτεια φαντασίας- οικογενειακή, 106΄

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις

Πρωταγωνιστούν: Αν Χάθαγουεϊ, Οκτάβια Σπένσερ, Στάνλεϊ Τούτσι

1967, Αμερική: Ένα νεαρό ορφανό αγόρι πηγαίνει να ζήσει με την αγαπημένη του γιαγιά (Οκτάβια Σπένσερ) στην Αλαμπάμα. Μόλις, όμως, συναντήσουν κάποιες παραπλανητικά λαμπερές, αλλά απόλυτα διαβολικές μάγισσες, η γιαγιά αναλαμβάνει δράση και απομακρύνεται με το αγόρι σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα. Δυστυχώς, καταφθάνουν ακριβώς την ίδια στιγμή που η Ανώτατη Μάγισσα (Χάθαγουεϊ) έχει συγκεντρώσει μυστικά μάγισσες από όλο τον κόσμο για να πραγματοποιήσει τη διαβολική αποστολή της.

Wonder Woman 1984

Περιπέτεια, 151΄

Σκηνοθεσία: Πάτι Τζένκινς

Πρωταγωνιστούν: Γκαλ Γκαντότ, Κρις Πάιν, Κόνι Νίλσεν

Ένδοξη δεκαετία ’80: Ο κόσμος απειλείται για μια ακόμα φορά και μόνο η Wonder Woman μπορεί να τον σώσει. H Νταϊάνα Πρινς (Γκαλ Γκαντότ) ζει ήσυχα ανάμεσα στους κοινούς θνητούς την εποχή της αφθονίας, όταν όλοι επιθυμούν να τα έχουν όλα. Παρόλο που έχει εξελίξει όλες τις δυνάμεις της, παραμένει συγκρατημένη, αναλαμβάνοντας την επιμέλεια αρχαίων θησαυρών και κρύβοντας την υπερωική της φύση. Δεν αργεί η στιγμή που η Νταϊάνα θα κληθεί να βγει στο προσκήνιο και να επιστρατεύσει όλη τη σοφία, τη δύναμη και το κουράγιο της για να σώσει την ανθρωπότητα από τα ίδια της τα λάθη.

Η Χώρα των Νομάδων (Nomadland)

Δραματική, 107΄

Σκηνοθεσία: Chloe Zhao

Πρωταγωνιστούν: Frances McDormand, David Strathairn,
Linda May

Μετά την οικονομική κατάρρευση μίας εταιρείας σε μια πόλη της αγροτικής Νεβάδα, η Fern (Frances McDormand)
πακετάρει το Van της και ξεκινάει ένα ταξίδι καθ’οδόν, όπου εξερευνά μια ζωή έξω από τη συμβατική κοινωνία, ως
σύγχρονη νομάδα. Η τρίτη ταινία μεγάλου μήκους από την σκηνοθέτιδα Chloé Zhao, «Η Χώρα των Νομάδων»,
συμπεριλαμβάνει τους αληθινούς νομάδες Linda May, Swankie και Bob Wells ως μέντορες και συντρόφους της
Fern στην εξερεύνηση του απέραντου τοπίου της Αμερικανικής Δύσης.

Έξι λεπτά πριν τα μεσάνυχτα (Six Minutes To Midnight)

Ιστορική, κατασκοπική, 120΄

Σκηνοθεσία: Andy Goddard

Πρωταγωνιστούν: Carla Juri, Celyn Jones, David Schofield, Eddie Izzard, James D’Arcy, Jim Broadbent, Judi Dench

Ο Thomas Miller είναι δάσκαλος και τελευταία στιγμή προσλαμβάνεται από ένα Αγγλικό κολέγιο για να διδάξει Αγγλικά στις κόρες υψηλόβαθμων στελεχών των Ναζί. Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της διευθύντριας και του αφοσιωμένου της βοηθού τα κορίτσια εξασκούν τα αγγλικά τους προκειμένου στο μέλλον να αντιπροσωπεύσουν το ιδανικό της Γερμανίδας γυναίκας. Όταν εντοπίζεται το πτώμα ενός πρώην δασκάλου πυροδοτεί μια σειρά από γεγονότα με τελική κατάληξη ο Τhomas να κατηγορείται για φόνο.

Τρία Υπέροχα Κορίτσια (Three Perfect Daughters)

Ιταλική κωμωδία, 96΄

Σκηνοθεσία: Ρολάντο Ραβέλο

Πρωταγωνιστούν: Μάρκο Τζιαλίνι, Βιντσέντζο Σαλέμε, Τζιουζέπε Μπατιστον, Ιζαμπέλα Φεράρι, Βαλεντίνα Λοντοβίνι, Κλαούντια Παντόλφι, Ματίλντε Τζιόλι

Τρεις απελπισμένοι μπαμπάδες είναι πεπεισμένοι πως οι κόρες τους έχουν διαλέξει τον λάθος σύντροφο. Θεωρώντας πως κάνουν το σωστό, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξεφορτωθούν τους τρεις αντισυμβατικούς μνηστήρες, δοκιμάζοντας την υπομονή των συζύγων τους και ρισκάροντας τελικά τους δικούς τους γάμους.

Πρόστιμο

Ελληνική, 101΄

Σκηνοθεσία: Φωκίων Μπόγρης

Πρωταγωνιστούν:  Βαγγέλης Ευαγγελινός, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Αγγελος Αναστασίου, Φένια Αποστόλου, Βαγγέλης Μουρίκης, Τζένη Κιτσέλη, Σίσσυ Τουμάση, Ομηρος Πουλάκης, Κώστας Στεφανάκης, Γιάννης Οικονομίδης

Ο Βαγγέλης, απομεινάρι της rave γενιάς, ζει ντιλάροντας κάνναβη. Θα ήθελε μία σταθερή δουλειά, χωρίς ρίσκα. Ο Πέτρος, ένας μπράβος των νοτίων προαστίων. Θέλει σεβασμό και οικογένεια. Η Κατερίνα, άθελα της, θα τους φέρει στο ίδιο σπίτι.

Soul

Κινούμενα σχέδια, οικογενειακή, 100′

Σκηνοθεσία: Peter Docter, Kemp Powers

Μεταγλωττισμένο με τις φωνές των: Πάνος Τοψίδης, Ειρήνη Τσίγκα, Κώστας Φιλίππογλου, Άντρια Ράπτη, Γιώτα Μηλίτση, Χρήστος Πλαΐνης, Βίνα Παπαδοπούλου, Αποστόλης Ψυχράμης, Δημήτρης Σάρλος,
Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Μαρία Πλακίδη

Το Soul, ακολουθεί τον Joe, έναν δάσκαλο μουσικής, του οποίου όνειρο ήταν να γίνει μέλος μιας μπάντας και να
παίζει μουσική στο jazz club, Half Note. Μετά από ένα αναπάντεχο ατύχημα, η ψυχή του οδηγείται σε ένα μέρος
που ονομάζεται «You Seminar» και προετοιμάζει όλες τις ψυχές πριν το ταξίδι τους στη Γη. Εκεί με τη βοήθεια μιας
νέας ψυχής με το κωδικό όνομα 22, θα επανεκτιμήσει κάποια πράγματα για τη ζωή του πριν επανέλθει για τη
στιγμή που πάντα περίμενε.