Ο Διονύσης Σαββόπουλος περιγράφει με λέξεις την οπτική του γωνία για τη μουσική του πορεία επί 50 χρόνια -που θα γιορτάσει αύριο με μια μεγάλη συναυλία στη γενέθλια πόλη του, τη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος της 79ης Διεθνούς Έκθεσης. «Πενήντα χρόνια χάζευα τον κόσμο, τον πόθησα σαν αχόρταγο παιδί. Έγραφα τραγούδια, ηχογραφούσα, τραύλιζα τις ιδέες μου σε συνεντεύξεις και σχόλια και ο χρόνος κυλούσε δίχως να το αντιληφθώ κάτω από την άσφαλτο και κάτω από το γκαζόν», ήταν τα λόγια του.

Όπως τονίζει, νομίζει πως η γενιά του δεν είπε την τελευταία λέξη, «διότι και στα πάρτι της σημερινής πιτσιρικαρίας έχει την θέση της. Ξέρει, βλέπετε, αυτή, να κάνει καλό πρόγραμμα». Στη συναυλία αυτή, που θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ αύριο, στην πύλη «Τόξο» της ΔΕΘ, με το αντίτιμο μόνο του εισιτηρίου εισόδου στην Έκθεση (3 ευρώ), θα τραγουδήσουν μαζί με τον κορυφαίο τραγουδοποιό οι φίλοι του, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μελίνα Κανά και Πάνος Μουζουράκης.

Η συναυλία με τίτλο «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη» θα παρουσιάσει σημαντικούς σταθμούς από την μακρά πορεία του Διονύση Σαββόπουλου στο τραγούδι. Ο Διονύσης Σαββόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 1944 και μπήκε ως επαγγελματίας στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού το 1964, ένα χρόνο μετά την κάθοδό του στην Αθήνα με το «Φορτηγό».