Η σειρά “Dublin Murders-Φόνοι στο Δουβλίνο” είναι βασισμένη στα βιβλία της Τάνα Φρεντς και συγκεκριμένα έχει πάρει στοιχεία από τα δύο βιβλία της σειράς «In the Woods» και «The Likeness». Η υπόθεση ακολουθεί δύο ντετέκτιβ στο Δουβλίνο όπου αναζητούν τους ενόχους δύο φόνων που μοιάζουν να συνδέονται όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με το παρελθόν ενός από τους δυο, ο οποίος στα δώδεκά του είχε βιώσει ένα τραγικό συμβάν που η μνήμη του έχει απωθήσει στις πιο αδιαπέραστες γωνιές τους μυαλού του.

Ακολουθεί το review της πρώτης σεζόν από το Lordoftheseries.gr


Το “Dublin Murders-Φόνοι στο Δουβλίνο” αν και γυρίστηκε και προβλήθηκε το 2019, χρονολογικά μας πηγαίνει πίσω στο 2004 με 2006. Στην Ιρλανδία και σε μία ήσυχη επαρχιακή πόλη, βρίσκεται το πτώμα μίας 16χρονης κοπέλας και την υπόθεση αναλαμβάνουν δύο ντετέκτιβ που έχουν έρθει από την Αγγλία. Η Cassie Maddox και ο Rob Reilly διστάζουν να πάρουν την υπόθεση και αυτό γιατί ο Rob είναι έμμεσα επηρεασμένος.

Ο λόγος είναι πως πριν πολλά χρόνια στο ίδιο δάσος ο Rob είχε πάει με φίλους του βόλτα με κατάληξη οι φίλοι του να μην βρεθούν ποτέ ζωντανοί ή νεκροί και ο ίδιος να βρεθεί ο μόνος ζωντανός σε κατάσταση σοκ τότε. Για τον λόγο αυτό υπάρχει και ένα κενό μνήμης τόσα χρόνια στο τι έγινε εκείνο το βράδυ και αυτή η υπόθεση ίσως είναι μία ευκαιρία να μάθει ποιος είναι ο ένοχος αλλά και τι απέγιναν οι φίλοι του.

Αν και με ενδοιασμούς προχωράνε την έρευνα και πολύ συχνά βρίσκονται σε αδιέξοδο. Ο λόγος πως η οικογένεια της μικρής είναι σαν κάτι να κρύβει και με μία άρρωστη σύζυγο και κόρη και άλλη μία κόρη που προσπαθεί να ζήσει την οικογένειά της δεν μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα. Επίσης και η φιγούρα του πατέρα της είναι περίεργη χωρίς όμως να κινεί υποψίες.

Καθώς η έρευνα προχωράει και όπως ήταν φυσικό ο Rob αρχίζει και πιέζει καταστάσεις πιο πολύ να μάθει τι έγινε πίσω στο 1985 αρά τον δολοφόνο της έφηβης. Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να κρύψει ποιος πραγματικά είναι καθώς στην περιοχή είναι ανεπιθύμητος μιας και ποτέ δεν πίστεψαν πως δεν θυμόταν τι έγινε τότε, αλλά και πως αν αποκαλυφθεί θα αποσυρθεί από το σώμα και την έρευνα.

Δυστυχώς μέσα σε όλα αυτά θα αναπτυχθεί και κάτι ερωτικό ανάμεσα στην Cassie και τον Rob που θα τους απομακρύνει και εν τέλη να συνεχίσει μόνος του την υπόθεση. Βέβαια και η Cassie έχει ένα μυστήριο στο παρελθόν της καθώς όσο δούλευε ως μυστικός αστυνομικός χανόταν μέσα στις ψεύτικες ταυτότητές της.

Αν και χαμένος στα αναπάντητα ερωτήματά του ο Rob καταφέρνει να βρει τον ένοχο της δολοφονίας του κοριτσιού αλλά ίσως να μην πάρει ποτέ τις απαντήσεις που έψαχνε.

Το “Dublin Murders-Φόνοι στο Δουβλίνο” θα έμπαινε άνετα στο top5 μου αστυνομικών σειρών που έχω δει. Πραγματικά σε όλα τα επίπεδα που αναζητώ σε τέτοιες σειρές, με κάλυψε πλήρως.

Πιο συγκεκριμένα σεναριακά αν και σε μπερδεύει υπερβολικά είναι εξαιρετικό και πανέξυπνο. Όσο για το στοιχείο της ανατροπής και της έκπληξης μόνο με το “Broadchurch” θα μπορούσα να συγκρίνω.

Σκηνοθετικά σχεδόν άψογο από λήψεις, εναλλαγές και φωτογραφικά. Υποκριτικά όλοι ήταν πολύ καλοί με εξαίρεση τους δύο πρωταγωνιστές Sarah Greene και Killian Scott που υποδύονται την Cassie και Rob αντίστοιχα, που ήταν εξαιρετικοί. Ακόμη περισσότερο από όλους ήταν ο ένοχος της δολοφονίας που υποκριτικά ήταν απίστευτος και σταματώ εδώ μην χαλάσω το τέλος σε όποιον δεν διάβασε τα spoilers.

Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα και αν ακόμη τα οκτώ επεισόδια είναι σχεδόν μονόωρα δεν θα καταλάβετε πότε βρίσκεστε στο επόμενο..

Δείτε το τρέιλερ