Συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα τη μετονομασία δρόμου στο Λονγκ Μπιτς, στην κομητεία Νασάου της Νέας Υόρκης σε «KMD-MF DOOM Way» στη μνήμη του εκλιπόντος ράπερ MF DΟΟΜ διοργανώνουν κάτοικοι της πόλης.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον καθηγητή, ειδικό σε στρατηγικές ισότητας, γεννημένο στον Λονγκ Μπιτς, δρ. Πάτρικ Γκράχαμ, ο οποίος ζητά η οδός East Hudson να ονομαστεί σε «KMD-MF DOOM Way» προς τιμήν του καλλιτέχνη, Ντάνιελ Ντούμιλ ή MF DΟΟΜ που μεγάλωσε στην περιοχή.

«Οι ηγετικές μορφές του χιπ -χοπ αναγνωρίζουν τον Ντάνιελ Ντούμιλ ως έναν από τους πιο παραγωγικούς ραπ καλλιτέχνες όλων των εποχών. Η ζωή του αποτέλεσε παράδειγμα οικοδόμησης και ανάπτυξης μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς μέσω του ατομικού αγώνα. Στο Λονγκ Μπιτς επηρέασε βαθιά τους εφήβους» αναφέρεται στο αίτημα. «Ο Ντάνιελ Ντούμιλ αντιπροσωπεύει την ικανότητα εξέλιξης μέσα από τραγωδίες και της σύνδεσης ανθρώπων γύρω από κοινά θέματα. Χρειαζόμαστε περισσότερες τέτοιες προσωπικότητες σε μία περίοδο πολιτικών και κοινωνικών διχασμών. Εμπνέει ακόμα πολλούς νέους να βλέπουν τη δυναμική της καθημερινής ζωής. Το Λονγκ Μπιτς πρέπει να είναι περήφανο και να τιμήσει την κληρονομιά του σε μια πινακίδα. Εξίσου σημαντικό είναι η πόλη να αγκαλιάσει την ενότητα που αντιπροσωπεύει ο Ντάνιελ Ντούμιλ για τις επόμενες γενιές» επισημαίνεται στο αίτημα.

epa02824410 US hip hop singer Daniel Dumile alias MS Doom performs on the Miles Davis Hall stage during the 45th Montreux Jazz Festival in Montreux, Switzerland, 14 July 2011. The festival runs until 16 July. EPA/LAURENT GILLIERON

Ο MF DOOM πέθανε στις 31 Οκτωβρίου 2020, αλλά η σύζυγός του ανακοίνωσε τη θλιβερή είδηση στις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Ο γεννημένος στη Βρετανία και μεγαλωμένος στο Λονγκ Μπιτς ράπερ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με το γκρουπ του KMD, αλλά δημιούργησε την περσόνα MF DOOM το 1999 με το άλμπουμ Operation: Doomsday.

Ο χαρακτήρας ήταν ένας συνδυασμός στοιχείων των υπερηρώων της Marvel Comics Doctor Doom, Destro και του Phantom of the Opera.