Ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου είναι εδώ και ποια κλύτερη αφορμή από το να βγείτε με την οικογένεια ή τους φίλους για τον πρώτο φθινοπωρινό καφέ.

Τα στέκια που ακολουθούν, τόσο με την ατμόσφαιρα όσο και με την αισθητική τους, θα σας μυήσουν για τα καλά στη φθινοπωρινή διάθεση που θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσετε να συνηθίζετε.

Γιασεμί

Αν ένα στέκι βγάζει την αύρα της παλιάς γειτονιάς και ξυπνά μνήμες από τα παλιά, αυτό δεν είναι άλλο από το πολυφωτογραφημένο (πλέον) Γιασεμί, στα σκαλάκια της Μνησικλέους στην Πλάκα. Με έπιπλα και διακόσμηση που φέρνει στο νου εικόνες από παλιά αθηναϊκά σπίτια, σερβίρει σπιτικά γλυκά (κορυφαία η πορτοκαλόπιτα), αχνιστό καφέ και αρωματικό ρακόμελο.

Ένα από τα πιο νοσταλγικά και ρομαντικά στέκια στην πόλη, που κάθε Αθηναίος αξίζει να επισκεφτεί. Σημείο αναφοράς του τα χαρακτηριστικά σκαλάκια στον εξωτερικό του χώρο.

Σοκολάτα

Με όνομα που ξελογιάζει η Σοκολάτα συναντάται στη Στοά Μπολάνη (μεταφέρθηκε εδώ από τη στοά μεταξύ των Ερμού και Αθηναΐδος) και ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο των γλυκών ροφημάτων, με την εξειδίκευση που παρουσιάζει στη σοκολάτα, απ’ όπου είναι εμπνευσμένο και το όνομά της.

Με παριζιάνικο στυλ –σας μεταφέρει κάπου στο Marais, την πανέμορφη συνοικία της μαγικής Πόλης του Φωτός– η σοκολατερί με τα τραπεζάκια στη στοά φημίζεται για τις περίφημες κουβερτούρες της βραβευμένης Valrhona που συναντώνται σε τουλάχιστον 30 διαφορετικές γεύσεις και συναρπάζουν με τα εκπληκτικά αρώματα και την γεμάτη γεύση τους.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και άκρως χουχουλιάρικο το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου bistro.

TAGS