Η νέα κινηματογραφική σεζόν κάνει και επισήμως «πρεμιέρα» σήμερα με νέες κινηματογραφικές προβολές και κλασικές ταινίες σε επανέκδοση.

Το δημοφιλές κόμικ της Marvel, X-Men, μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τον Τζος Μπουν, σε μια απίστευτα σκοτεινή εκδοχή, την ώρα που το βασισμένο στο διεθνές best seller της Anna Todd, που διαβάστηκε πάνω από 1,6 δισεκατομμύριο φορές, After 2- Μετά την Σύγκρουση, αποτελεί την συνέχεια του After, του νέου νεανικού φαινόμενου στην κατηγορία των ταινιών Twilight και 50 Αποχρώσεις του Γκρι.

Τέλος, σε επανέκδοση και η Σαμπρίνα του Μπίλι Γουάιλντερ, ο οποίος φέρνει στη μεγάλη οθόνη το θεατρικό «Sabrina Fair» του Σάμιουελ Τέιλορ και παραδίδει μία διαχρονική ρομαντική κομεντί με υπέροχες ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές της.

Όταν Έγινα Πλούσιος (Si Yo Fuera Rico)

Ισπανική κωμωδία, 98′

Σκηνοθεσία: Αλβάρο Φερνάντεζ Αρμέρο

Πρωταγωνιστούν: Άλεξ Γκαρσία, Αντριάν Λάστρα

Ο Σάντι περνάει δύσκολα. Όχι μόνο είναι άνεργος, αλλά η γυναίκα του μόλις κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Απελπισμένος και αβέβαιος σχετικά με το μέλλον του, ο Σάντι αγοράζει ένα λαχείο, πεισμένος ότι η φτώχεια είναι η αιτία όλων των προβλημάτων του… και κερδίζει 20 εκατομμύρια ευρώ!

Από τη μια μέρα στην άλλη, η ζωή του αλλάζει. Όμως ο οικονομικός του σύμβουλος, του προτείνει να μην πει τίποτα στη γυναίκα του μέχρι να βγει το διαζύγιο, για να μη μοιραστεί τα χρήματα. Έτσι ο Σάντι αρχίζει να κάνει διπλή ζωή, την ώρα που οι φίλοι του και η γυναίκα του πιστεύουν ότι είναι άφραγκος. Σύντομα όμως, δεν θα είναι πια σίγουρος, αν τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία.

Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι (The New Mutants)

Αμερικάνικη δράσης, τρόμου, επιστημονικής φαντασίας, 98′

Σκηνοθεσία: Τζος Μπουν

Πρωταγωνιστούν: Μέισι Γουίλιαμς, ΆνιαΤέιλορ- Τζόι, Τσάρλι Χίτον, Άλις Μπράγκα, Μπλου Χαντ, Χένρι Ζάγκα

Η Ράνε, η Ιλιάνα, ο Σαμ και ο Ρομπέρτο είναι τέσσερις νεαροί μεταλλαγμένοι, οι οποίοι κρατούνται σε ένα απομονωμένο νοσοκομείο υπό ψυχιατρική παρακολούθηση. Η δρ. Σεσίλια Ρέγες, πιστεύοντας πως τα παιδιά αποτελούν κίνδυνο για τους εαυτούς τους αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο ως ομάδα, τους επιβλέπει στενά, ενώ πασχίζει να τους μάθει πώς να χειρίζονται σωστά τις ξεχωριστές δυνάμεις τους.

Όταν η Ντάνι φτάνει και ενώνεται με την υπόλοιπη ομάδα στις εγκαταστάσεις, αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα περιστατικά. Οι ασθενείς του νοσοκομείου βασανίζονται από συχνές παραισθήσεις, καθώς οι νέες τους ικανότητες -αλλά και η φιλία μεταξύ τους- θα δοκιμαστούν ενώ αγωνίζονται για να επιβιώσουν.

After 2 Μετά τη Σύγκρουση (After we Collided)

Αμερικάνικη ρομαντική, 95′

Σκηνοθεσία: Roger Kumble

Πρωταγωνιστούν: Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford, Dylan Sprouse, Charlie Weber, Shane Paul McGhie, Louise Lombard, Candice King

Ο Χάρντιν θα είναι πάντα… ο Χάρντιν. Είναι στα αλήθεια ο ευαίσθητος τύπος που η Τέσα ερωτεύτηκε παράφορα ή είναι ένας άγνωστος; Η Τέσα εύχεται να μπορούσε να εξαφανιστεί, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Ειδικά όταν θυμάται τις γεμάτες πάθος νύχτες τους. Όμως δεν είναι σίγουρη αν μπορεί να αντέξει ακόμα μία προδοσία.

Αφοσιώνεται στις σπουδές της και κάνει την πρακτική της στον εκδοτικό οίκο που ονειρευόταν. Την ίδια στιγμή ένας όμορφος συνάδελφος της, ο Τρέβορ την πολιορκεί. Είναι ακριβώς το αγόρι που θα έπρεπε να έχει. Ο Χάρντιν ξέρει ότι έκανε λάθος, ίσως το μεγαλύτερο της ζωής του. Θέλει να διορθώσει τα λάθη του και να ξεπεράσει τους δαίμονες του. Δεν θα χάσει την Τέσα χωρίς μάχη. Αλλά μπορεί να αλλάξει; Θα αλλάξει …για την αγάπη; (*Από τις 2 Σεπτεμβρίου στις αίθουσες)

Η Τέχνη της Ενηλικίωσης (The King of Staten Island)

Αμερικάνικη βιωματική δραμεντί, 136′

Σκηνοθεσία: Τζουντ Άπατοου

Πρωταγωνιστούν: Πιτ Ντέιβιντσον, Μαρίζα Τομέι

Ο Σκοτ είναι ένας αργόσχολος νεαρός με τραυματικές μνήμες, καθώς δεν έχει ξεπεράσει το χαμό του πατέρα του, που έχασε τη ζωή του πάνω στο καθήκον του ως πυροσβέστης. Ο νεαρός ήρωας ζει στο υπόγειο της μητέρας του, χωρίς να έχει την παραμικρή φιλοδοξία, πέρα από τη μάταια προσπάθειά του να γίνει tattoo artist και να βρίσκει άλλοθι για να μην αναλάβει σοβαρές, «ενήλικες» ευθύνες.

Όλα θα αλλάξουν δραματικά τη στιγμή που η μητέρα του θα κάνει ένα βήμα στη ζωή της και θα ερωτευτεί έναν νεότερο πυροσβέστη, γεγονός που θα αναταράξει τον ψυχικό κόσμο του Σκοτ, ο οποίος θα νιώσει ότι ο πατέρας του πάει να «αντικατασταθεί» στο σπίτι από έναν άλλον άνδρα. Η ζωή του θα μπει σε άλλη τροχιά με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σαμπρίνα

Αμερικάνικη ρομαντική κομεντί, 113′

Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ

Πρωταγωνιστούν: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Γουίλιαμ Χόλντεν, Όντρεϊ Χέπμπορν

Δύο αδέλφια, ο Λάινους και ο Ντέιβιντ Λάραμπι κληρονομούν την τεράστια περιουσία του πατέρα τους. Ο πιο σοβαρός, ο Λάινους, αφοσιώνεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ ο Ντέιβιντ ενδιαφέρεται μόνο για τα γρήγορα αυτοκίνητα και τις όμορφες γυναίκες. Η κόρη του σοφέρ της οικογένειας, η Σαμπρίνα Φερτσάιλντ, επιχειρεί να αυτοκτονήσει από έρωτα για τον Ντέιβιντ, αλλά σώζεται από το Λάινους.

Για να ηρεμήσει την κατάσταση, ο πατέρας της την στέλνει στο Παρίσι για σπουδές για τα επόμενα δύο χρόνια. Ούσα μορφωμένη και γοητευτική πια, η Σαμπρίνα επιστρέφει στην έπαυλη των Λάραμπι και θα φέρει τα πάνω- κάτω. Ο Ντέιβιντ εντυπωσιάζεται μαζί της, ενώ ο Λάινους αρχίζει ξαφνικά να τη φλερτάρει.